Fostul viceprimar al administrației care a pus pe butuci Colterm, Dan Diaconu, acuză cu mult tupeu: marțea neagră a Timișoarei e mâine

Dan Diaconu, fostul viceprimar al administrației Nicolae Robu, care a pus pe butuci Colterm și prin diverse mecanisme a dus societatea la datorii de peste 300 de milioane de lei, punând în pericol siguranța și securitatea cetățenilor, arată un tupeu nemărginit dorind să se derobeze de orice responsabilitate.

“Plenul Consiliului Local de mâine are pe ordinea de zi un număr de proiecte care vor face viața multor timișoreni cu mult mai grea în această iarnă și în viitor. Și încă nu știm ce ne așteaptă pe ordinea de zi suplimentară. Unicul partid ce guvernează local și-a asigurat deja cele 14 voturi necesare trecerii acestor hotărâri. Prin ce metode … sigur nu prin cele clamate în campania electorală. Despre taxe și impozite am mai vorbit aici. E aberant ca în condițiile în care încasezi cu 200 de milioane mai mult față de 2019 (momentul creșterii impozitelor) doar din cotele din impozitul pe venit, fără să faci nimic, să ceri acum o nouă majorare. Dimpotrivă e necesară și posibilă o scădere pentru persoane juridice“, spune Dan Diaconu.

Fostul viceprimar nu își asumă nici măcar o clipă faptul că a fost 8 ani parte a administrației care a dus Colterm în situația de astăzi. De la catedră, acum are întrebări și soluții pe care două mandate le-a ignorat cu desăvârșire pentru a nu supăra electoratul.

“Prețul gigacaloriei se triplează pentru populație – sau se dublează – nu mai știm, căci desigur putem jongla cu banii oamenilor, de la o zi la alta (astăzi primarul ce semnează triplarea ne comunică, mărinimos că va propune dublarea, doar). E doar o mostră din ce înseamnă seriozitate și onestitate în luarea deciziilor de zeci de milioane de euro. O altă mostră după amenda de peste 20 de milioane de euro luată fără consultarea Consiliului Local. 𝐃𝐢𝐧𝐜𝐨𝐥𝐨 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐬̦𝐢 𝐜𝐥𝐚𝐦𝐚𝐭𝐚 𝐨𝐧𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐭𝐚 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚, 𝐜𝐮 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐮𝐧 𝐟𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐫𝐢𝐫𝐞𝐚. 𝐍𝐮 𝐧𝐢 𝐬-𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐮𝐧 𝐜𝐚𝐥𝐜𝐮𝐥 𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐭, 𝐧𝐮 𝐧𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐞 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞. 𝐓𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚 𝐥𝐮𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤. 𝐄𝐮 𝐧𝐮 𝐨 𝐯𝐨𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞. 𝐂𝐚𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐠𝐚𝐬𝐞𝐬𝐜 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐠𝐢𝐠𝐚𝐜𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮 𝐚𝐭𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐡𝐨𝐭𝐚𝐫𝐚𝐫𝐞: Cine a hotărât mixul de combustibil 50/50 gaz-cărbune, principalul motiv al scumpirii, în locul folosirii 70-75% cărbune (maximul tehnic). In paranteza fie spus cine a spus 90% carbune, din executivul primăriei, aberează, dar nu îi poți cere prea multe. Cine certifică modificările uriașe ale costurilor de transport și distribuție? De ce sunt tinute la secret avizele ANRE si ce prevad ele? Unde e anexa calculului? Cum poate fi scumpirea energiei electrice un factor de majorare a pretului cand Colterm ar trebui sa fie producator net de energie electrica din cogenerare (adica sa castige din pretul mare, nu sa piarda)? Cine a anunțat victorios insolvența astfel provocând plata în avans a combustibilului și neîncrederea furnizorilor? Cine va raspunde de faptul că această societate va rămâne fără nici un abonat în primăvară și mai departe va trebui să returnăm probabil fondurile europene la a căror obținere nu ați avut nici o contribuție? Realizați că tot Primăria va trebui să plătească prețul energiei termice la școli și spitale? Un preț imens, „scos din burtă”, înseamnă zeci de milioane plătiți în plus de primărie. Sunt zeci de astfel de intrebari fara raspuns in documente, dar ignorarea Consiliului Local e o obisnuinta de ceva timp. Nu ne place, ne plac doar like-urile pe Facebook, acolo unde ambalam informatia asa cum dorim si nu trebuie sa raspundem la intrebari. Ora 3 noaptea a trecut demult, a venit dimineața, au venit și soluțiile – triplarea prețului, falimentul și o amendă de 20 de milioane de euro“, precizează fostul viceprimar.

Bicicliștii luați și ei la împins vagoane

“Ultimul proiect e cel ce prevede ridicare restricțiilor de circulație în centrul istoric al Timișoarei. Fără vreo consultare, doar că așa dorim noi. Fără măsuri suplimentare, fără studiul traseelor deja existente pentru traversarea centrului, fără nimic. Fără minte. Nu-mi doresc întâlnirea dintre TAZZ și copii în Piața Victoriei, pe Alba Iulia, pe Alecsandri sau pe Savoya, pentru o simplă încăpățânare. PS: Vă rog să mă întrebați de ce nu lucrăm împreună, de ce nu colaborăm și ne „faultăm”, doar după ce veți citi textul“, mai spune Dan Diaconu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole