Fostul șef al PSD Săcălaz, Darius Georgiu, arendaș pe 86 de hectare din terenurile statului deținute de ADS în județ – a fost susținut politic de șeful PSD Timiș, Alfred Simonis

Pe 28 decembrie 2022, Buletin de Timișoara publica articolul intitulat “Fostul șef al PSD Săcălaz va conduce două firme ale Primăriei Timișoara – Darius Georgiu a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru fals“.

În articolul respectiv arătam următoarele:

Interesant este că potrivit ziaruldeiasi.ro, anterior anului 2012 Darius Nicolae Georgiu a fost implicat într-un mega dosar care s-a lăsat cu ani grei de pușcărie despre care puteți citi AICI. O sentință din data de 18.05.2007 îl condamnă pe Darius Georgiu la doi ani de închisoare cu suspendare. “Condamnă pe inculpatul GEORGIU NICOLAE DARIUS la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată prevăzută de art.290 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal şi aplicarea art. 74, 76 Cod penal“, se arată în sentința disponibilă AICI. Însă, o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2012 “constată încetarea procesului penal față de inculpații (…) Georgiu Nicolae Darius, (…), reprezentanți ai unor societăți comerciale, ca urmare a intervenirii prescripției penale pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată“, așa cum puteți citi AICI în detaliu“, se arăta în articolul din 28 decembrie.

FOTO/Darius Georgiu Facebook: stânga – Ianco Zifceak – CEO Max Agro; centru – Darius Georgiu; dreapta – Adrian Cionca – primvicepreședinte PSD Timiș și CEO RPC Group – la vizita de la TImișoara, din decembrie 2020, a fostului ambasador SUA la București, Adrian Zuckerman

La sfârșitul lunii martie 2023, deci în urmă cu câteva zile, fostul șef al PSD Săcălaz, Darius Georgiu, actualmente membru al PSD Timișoara, organizație condusă de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a fost vizat de mai multe dezvăluiri al ProTv, în cadrul emisiunii Romania Te Iubesc și a reportajului “Agenția Domeniilor Statului stă pe o comoară de care statul nu prea se bucură. Terenurile se dau de multe ori pe ochi frumoși“.

Din reportajul respectiv, care a vizat și județul Timiș, aflăm că Darius Georgiu nu este doar specialist în energie și mare agronom.

La Timișoara funcționează un oficiu de Studii Pedologice și Agrochimice. E instituției de stat, subordonată Ministerului Agriculturii, care face studii privind soiurile de cereale, crescute pe diverse suprafețe sau mai bine zis făcea, deoarece oficiul a rămas fără niciun hectar, din cele 138 pe care făcea studii. Instituția a fost forțată să se reorganizeze, nemaiavând pe ce să cultive și ce să studieze, adică obiectul principal de activitate. Le-a luat ADS-ul terenurile, care ar fi trecut 38 de hectare, ilegal, adică fără o Hotărâre de Guvern, la împroprietări pe legislația fondului funciar, în timp ce 100 de hectare au fost arendate către privați. Bucata cea mai mare, de 86 de hectare, a fost dată unei firme, care pe jumătate îi aparține unui social democrat, Darius Georgiu. A fost șef de filială în partid, iar în prezent este și vicepreședintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Timiș. L-am contactat.

Darius Georgiu, arendaș: „Suntem arendași, da. Înainte terenul a fost la OSPA Timiș, înainte de a-l lua noi, da”.

Inițial a acceptat o declarație filmată, ulterior n-a mai răspuns la telefon. La fel a făcut și șefa de la Oficiul, care a rămas fără pământ de studiat. Mai întâi ne-a spus că are nevoie de un acord pentru interviu, de la Ministerul Agriculturii, apoi, când a venit aprobarea, s-a răzgândit. O fi aflat că arendașul e în același partid cu șefii directoarei din minister.

Arendașul este și manager la două companii municipale de energie, înființate în acest an, la primăria Timișoara. Surse din oraș spun că ar fi un apropiat al liderului pe județ al social democraților, Alfred Simonis.

Alfred Simonis, parlamentar: „Ce treaba am eu? Un pai nu împart cu omul asta, ce treabă am eu cu ADS-ul?”

Ulterior, și-a nuanțat poziția. Își amintește că l-a pus șef de filială în perioada arendării terenului și, deși susținea inițial că nu țin legătura, afirmă că arendașul terenurilor l-a contactat totuși, când a primit funcție în companiile primăriei Timișoara.

Alfred Simonis, parlamentar: „Eu l-am pus în funcție, tu știi ceva, dar am văzut că nu face treabă și tot eu l-am dat jos. Ce treabă am eu cu ce contracte face fiecare?”“, se arată în cadrul emisiunii.

Așadar, și specialist în energie și agronom, urmează probabil montarea de panouri fotovoltaice în mijlocul lanurilor de grâu, dar pe centru, pentru ca de pe margine, la fel ca la păduri, să nu se vadă ce e în interior.

https://youtu.be/fCUATDx1wFo

Recomandările noastre

Cele mai citite articole