Fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra: USR și Alin Nica nu au vrut să se aloce bani pentru Colterm din bugetul județului

Tensiunile din viața politică din Timișoara au devenit deja ceva cotidian.

Din păcate victime sunt cetățenii orașului, iar astăzi a devenit evident pentru toată lumea care sunt interesele din spatele deciziilor administrative.

În cadrul ședinței privind aprobarea bugetului CJ Timiș, de astăzi, fostul președinte al administrației județene, Călin Dobra, a propus acordarea unui ajutor financiar de 4,5 milioane de lei către Colterm.

Propunerea a fost respinsă de actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, pe care nu îl interesează Timișoara deoarece locuiește la Dudeștii Noi.

“Promitem marea cu sarea pe rețelele de  socializare, dar în realitate nu se mișcă un pai! Asta face președintele CJ Timiș, Alin Nica, și vă dau un exemplu: astăzi, am avut un amendament la proiectul bugetului județean, acela de a transfera 4,5 milioane de lei de la întreținerea de drumuri județene, la fondul de rezervă al județului, bani care să meargă apoi în sprijinul timișorenilor, înspre Colterm. Găselnița președintelui CJ Timiș, Alin Nica, a fost că amendamentul meu este respins pe motiv că, caut zânzanie politică și suma totală de 5 milioane de lei nu reprezintă nimic pentru societatea de termoficare. Să nu credeți că am avut susținere de la USR, cei ai primarului Fritz, care țipă cel mai tare că nu sunt ajutați în problema căldurii din Timișoara. Astfel că, stimabilul coleg Olajos, foarte cinic, a fost de părere că: „dacă tot vrem să ajutăm cetățenii, să se facă presiuni la Guvern”! Stăm cu mâna întinsă, dar când vine vorba să facem puținul care ține de noi, zicem pas! Asta ne-a fost și cu #oameniinoi ! Știu că prefectul Mihai Ritivoiu face tot ce ține din punct de vedere instituțional, pentru a veni în sprijinul timișorenilor. Asta nu însemna că efortul nu trebuie să fie comun și nu înseamnă că restul putem sta și admira de pe margine“, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Opoziția față de această propunere nu putea veni decât din dorința peneliștilor de a lăsa Timișoara să se descurce singură, așa cum au făcut și când oamenii au stat trei zile în frig, în speranța unui avantaj electoral ulterior, deoarece decontul va fi plătit doar de către primarul Dominic Fritz.

O atitudine meschină, care arată, dincolo de declarațiile goale pe care le dă Alin Nica, compuse de consilieri ai primarului din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, cât de fals este discursul public al șefului liberalilor.

“Îmi dau seama că este o provocare politică, nu este din grijă să zicem neapărată pentru cetățenii Timișoarei ci mai degrabă să bage zâzanie între PNL și USR din punct de vedere politic. Amendamentul susținut de domnul Dobra nu este potrivit deoarece am aduce deservicii siguranței circulației, de aceea nu pot fi de acord cu alocarea banilor de la drumuri“, a spus Alin Nica, în mod halucinant și lipsit de orice interes care nu-i aduce un avantaj politic.    

Ceea ce surprinde publicul larg, nu și lumea politică, este atitudinea USR-iștilor din CJ Timiș, care ar fi trebuit să voteze cu două mâini ajutorul pentru primarul lor. Nu a fost cazul și propunerea lui Călin Dobra nu a fost întâmpinată cu urale de useriștii de la județ.

Ceea ce a fost ținut până acum sub preș, să vedem cât, este atitudinea vicepreședintelui USR al CJ Timiș, Cristian Moș, care, nu de azi sau de ieri, ci de când a pășit prima dată în CJ Timiș, a devenit brusc din șeful USR Timiș sluga liberalilor și practic jucăria lui Alin Nica, fapt pe care Buletin de Timișoara l-a scris în repetate rânduri.

Fiind în opoziție cu primarul Dominic Fritz în interiorul partidului, Cristian Moș face jocurile peneliștilor contra intereselor USR, doar pentru avantaje personale.

Mai mult, nici actualul șef de grup al USR-iștilor din CJ Timiș, Raul Olajos, nu a dorit acordarea sprijinului financiar pentru Timișoara, așa cum reiese din declarația lui Călin Dobra.

Între timp prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, solicită răspunsuri privind lipsa căldurii din școli.

Poate acum este mai clar cine vrea să ajute cu adevărat și cine doar minează, așa cum au făcut de-o viață.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole