Fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, se teme că va fi dus la sapă de lemn financiară – politic a fost dus deja la sapă de cauciuc, care îți revine direct în cap

Fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, actualmente șef al PSD Lugoj și virtual candidat la funcția de primar al Lugojului, atunci când vor fi alegeri, anticipate sau la termen, se teme că va fi dus la sapă de lemn din punct de vedere financiar de către primarul demis al Lugojului, Claudiu Buciu.

Problema lui Călin Dobra vine din faptul că vor fi majorate taxele locale, unele chiar cu 500%.

Primarul demis al Lugojului nu se lasă până când nu aduce orașul, dar și pe locuitorii săi la sapă de lemn. După majorarea de taxe și impozite de anul trecut, stimabilul demis Buciu mai pregătește una! Astfel, de la 1 ianuarie 2023, cresc, din nou,  dările locale. Și nu cu puțin, ci cu maximul pe care îl permite legea. O să vină să ne spună că nu are ce să facă și că asta prevăd noile reglementări legislative. Ei, da! Există prevăzut un minimum și un maximum pentru aceste majorări. Stimabilul le vrea pe cele maxime! Ca și când ar și face ceva cu banii pe care-i ia de la oameni… Așa că, dacă trece de votul consilierilor locali, proiectul de hotărâre prevede că din 2023, în Lugoj, se majorează următoarele taxe și impozite:

• Pentru terenuri amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri de construcții pentru suprafață ce depășește 400 mp, majorare cu 300%;

• Pentru teren arabil, fânețe, păduri, majorare cu 10%;

• Pentru clădiri și terenuri neîngrijite în intravilan, majorare cu 500%;

• Proprietarii de mașini hibrid nu mai sunt scutiți de impozit, plătesc 50%

• Pentru mijloacele de transport, se majorează cu 50%

• Comercianții stradali vor plăti o taxă de utilizare a locurilor publice cu 30% mai mare

Ce am enumerat este doar o parte din majorările pe care le va supune votului primarul interimar, prin păpușarul șef, primarul demis la orașului, a declarat Călin Dobra, pe Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole