Firmele unui fost consilier al lui Alin Nica au primit două contracte cu Ambulanța Timiș imediat după numirea în funcție la CJ Timiș, pentru girofarurile și stațiile de pe ambulanțe

Buletin de Timișoara a dezvăluit în exclusivitate, la începutul acestei săptămâni, cum firmele în care este asociat actualul secretar general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, au obținut două contracte cu Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, la numai o lună după ce acesta a fost numit de Alin Nica în funcția de consilier personal al cabinetul său de la Consiliul Județean. Articolul poate fi citit AICI.

Firmele în care Bogdan Ghelbere este asociat au încheiat, prin încredințare directă, în luna ianuarie 2021, două contracte pe câte patru luni cu Serviciul de Ambulanță Județean Timiș, pentru perioada ianuarie – aprilie 2021.

Conform declarației de interese, primul contract a avut o valoare de 3.200 de lei și este încheiat de firma SC Banat I.C.T. SRL, iar cel de-al doilea contract a fost în valoare de 12.000 de lei și este încheiat de către SC 2 MG SRL. În total peste 15.000 de lei.

La solicitarea publicației noastre, Serviciul de Ambulanță Județean Timiș a răspuns cu celeritate și profesionalism, la doar 24 de ore, care trebuie apreciate având în vedere lipsa de transparență din alte instituții publice, că cele două contracte au avut ca obiect furnizarea de servicii de mentenanță, reparații și piese de schimb pentru sistemul de comunicații al instituției, și pentru servicii de întreținere a rampelor luminoase instalate pe mașini de intervenție și funcționarea stabilă și la parametrii a rețelei de telecomunicații.  

Scandalos rămâne în continuare faptul că aceste contracte au fost obținute imediat după apariția lui Bogdan Ghelbere printre consilierii personali ai lui Alin Nica, cu atât mai mult cu cât, șeful CJ Timiș coordonează Autoritatea Teritorială de Ordine Publică organizație în care Ambulanța Timiș este membră.

Reamintim că recent Buletin de Timișoara a dezvăluit în exclusivitate că una dintre firmele lui Bogdan Ghelbere, 2MG SRL, are în derulare un contract de 11.000/lună cu Retim, societate unde Consiliul Local Timișoara este acționar, în numele timișorenilor și pe banii cetățenilor, însă refuză să pună la dispoziția opiniei publice contractul ca dovadă a transparenței care guvernează societatea respectivă.  

Bogdan Ghelbere a deținut în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 funcția de consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, iar din februarie 2021 a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. În urma alegerilor interne din PNL Timiș din vara lui 2021, Bogdan Ghelbere a fost numit de noua conducere, formată din Alin Nica și Dănuț Groza, în funcția de secretar adjunct al PNL Timiș, pe care o deținea cu titlu interimar din toamna lui 2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole