Firma de mobilă a familiei primarului PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, a intrat în insolvență – Rus Savitar, compania care deţine brandul Casa Rusu, are datorii totale de 106 milioane lei

Ziarul Financiar prezintă în ediția Corporate topul insolvențelor din industria mobilei în acest an.

Astfel, potrivit publicației economice, producătorul Casa Rusu este în vârful plutonului.

Cele mai mari 10 companii din producţia de mobilă intrate în in¬solvenţă în acest an au adunat afa¬ceri de peste 173 de milioane de lei în 2022.

Cea mai mare companie din sector care a ajuns în acest an să-şi ceară insolvenţa este Rus Savitar, compania care deţine brandul Casa Rusu. Compania Rus Savitar nu a publicat datele financiare pentru anul 2021 pe site-ul Ministerului de Finanţe, însă în mai Tribunalul Timiş a decis deschiderea procedurii de concordatar provizoriu, practician în insolvenţă fiind numit RomInsolv. În 2021, ultimele date pentru care există informaţii pe mfinante.ro pentru Rus Savitar, compania avea o cifră de afaceri de 141,8 milioane de lei, un profit net de 9,3 milioane de lei şi un număr mediu de 602 angajaţi„, arată Ziarul Financiar.

Producătorul de mobilă Rus Savitar este controlat de compania de investiții Greenbridge Partners și de familia Rusu din Becicherecu Mic.

Greenbridge a fost fondată de Ola Rollén și Melker Schörling în 2015, în Suedia, având astăzi sediul la Londra. În 2019, compania de investiții a cumpărat 75% din acțiunile Rus Savitar, care deține divizia de retail Casa Rusu, controlat până atunci de familia Rusu din Timișoara. La acest moment, compania de investiții deține întregul pachet de acțiuni“, arată profit.ro.

Producătorul de mobilă Rus Savitar, care deține brandul Casa Rusu, controlat de compania de investiții Greenbridge Partners, un business de peste 140 milioane lei și având mai mult de 600 de angajați, a intrat în concordat preventiv, la propria cerere, cu datorii totale de 106 milioane lei, fiind pregătit un plan de restructurare“, relevă datele analizate de Profit.ro.

Culmea este că doar cu câteva luni înainte de a cere insolvența, administratorul Casa Rusu și Rus Savitar, Cristian Rusu, elogia compania într-un articol din Opinia Timișoarei.

Succesul si stabilitatea unui business care se sprijina pe oamenii sai. Grupul de firme Casa Rusu – Rus Savitar are angajati si cu 25 de ani vechime in companie: ‘Am reusit nu doar sa-i pastram, ci sa si aducem altii. Impartasim aceleasi principii si asta ne-a unit mereu’“, se arată în deschiderea articolului.

Cristian Rusu, administratorul Casa Rusu si Rus Savitar, este șeful PNL Dumbrăvița și fratele primarului PSD din Becicherecu Mic, care la rândul său este nașul șefului PNL Timiș, Alin Nica, care a fost 16 ani primar la Dudeștii Noi, fost sat aparținător de Becicherecu Mic, unde Rus Savitar deține fabrica de mobilă.

Fondat în 1994 de către familia Rusu în Timiș, Grupul Rus Savitar – Casa Rusu este un jucător major în producția locală de mobilă, producând anual 2 milioane de mp de PAL din totalul de 6 milioane de mp disponibili în țară.

Compania se prezintă ca având cea mai modernă linie tehnologică din sud-estul Europei, în localitatea Dudeștii Noi, la 15 kilometri de Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole