VEST: percheziții la clanul Cârpaci – ar fi obținut ilegal circa 2 milioane de lei din fonduri europene

Percheziții  în municipiul Caransebeș într-un dosar ce vizează fraudarea de fonduri europene.

Procurorii DNA au verificat trei adrese ale omului de afaceri Ioan Rusalin Cârpaci, suspectat că, împreună cu soția sa, Marinela Cârpaci, au pus la cale o schemă cu firme și PFA-uri prin care ar fi obținut ilegal, în perioada 2016-2022, circa 2 milioane de lei, prin intermediul unor proiecte derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Perchezițiile au avut loc acasă la familia Cârpaci, la o adresă unde erau înregistrate o parte dintre firmele folosite în schema de fraudare a fondurilor europene și la un palat pe care familia îl deține, situat chiar lângă sediul Poliției Municipiului Caransebeș.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2022, în legătură cu obținerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). În cursul zilei de 08 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului Caransebeș, județul Caraș –Severin, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, se arată într-un comunicat al DNA.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole