Festivalul Sziget, 10-15 august: poliţiştii patrulează pe apă cu ski jet-uri să intervină mai rapid în ajutorul persoanelor aflate în dificultate

Poliţia ungară a înfiinţat un punct de prevenire a infracţiunilor şi accidentelor în zona în care se desfăşoară Festivalul Sziget – cu poliţişti în uniformă şi în civil prezenţi la datorie în număr mare pe Insula Hajógyári, unde are loc în perioada 10-15 august cunoscuta manifestare muzicală, a indicat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Budapesta, potrivit MTI.

De asemenea, mai multe patrule sunt mobilizate în jurul insulei şi la intersecţii, a declarat Gergely Fulop la o conferinţă de presă organizată miercuri la punctul de prevenire a infracţiunilor.

Poliţia a trimis la acest punct agenţi care vorbesc mai multe limbi străine, a adăugat el.

Personalul Directoratului pentru imigrări este, de asemenea, disponibil la punctul de prevenire a infracţiunilor între orele 13.00 şi 19.00 pentru a ajuta vizitatorii străini care şi-au pierdut actele de identitate.

Fulop i-a avertizat pe participanţii la festival să nu îşi lase obiectele de valoare în corturi şi să folosească lockerele disponibile la locaţia festivalului.

Eventualele plângeri pot fi depuse la poliţia districtului 3 din Budapesta, iar poliţiştii de la punctul de prevenire a infracţiunilor vor oferi indicaţii.

Între timp, poliţiştii care patrulează pe apă cu ski jet-uri pot interveni în ajutorul persoanelor aflate în dificultate în câteva minute.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole