Festivalul Rod ajunge în Dumbrăvița – proiecție de film, expoziție foto, dezbatere despre Pădurea Verde

Dumbrăvița Neîmblânzită, proiecție de film, expoziție foto, dezbatere și consultare publică despre prezentul și viitorul Pădurii Verzi.

Vineri 14 octombrie, la ora 18, Festivalul Rod ajunge in Dumbrăvița, la Casa de Cultura din strada Codrului.

Intervenția culturală va cuprinde proiecția filmului documentar „…dar Pădurea Verde?”, expoziția de fotografie Attila Kozma cu poze care vor fi apoi oferite grădiniței, școlii si Centrului de Zi Dumbrăvița și o dezbatere publică plecând de la tema Pădurii Verzi. Proiect cofinanțat de Primăria comunei Dumbrăvița.

Intrarea este liberă.

Cât de validă este din punct de vedere științific noțiunea de Pădure-Parc și în ce măsura acest construct semantic nu conține o contradicție in termeni? Care este impactul asupra biodiversității, dacă prin intervențiile propuse numărul de oameni care vor „folosi” Pădurea Verde, cum se exprima fostul primar, dl. Robu, va crește exponențial în următorii ani? Există o legătura între politicienii locali, transformarea Pădurii Verzi in parc, a Pădurii Bistra in mall cultural, a Muzeului Satului in Discoteca Satului și interesele care se află in spatele exploziei imobiliare din zona metropolitană a Timișoarei ? Este amenajarea Pădurii Verzi in Pădure-Parc ultimul act dintr-o serie de agresiuni asupra biodiversității din aceasta zona? Există un plan de management care să conțină și măsuri de susținere sau stimulare a biodiversității și de atenuare a efectelor produse de intervențiile propuse prin această amenajare silvică si peisagistică? Cât de ipocriți suntem noi, dumbrăvițenii și timișorenii din moment ce, pe de o parte ne-am opus proiectului de la Roșia Montană, susținem protejarea naturii, a biodiversității, ne opunem tăierii pădurilor din România etc. iar pe de altă parte suntem gata să închidem ochii pentru niște beneficii, cum ar fi o pistă de biciclete mai lungă sau un plus de confort personal?“, se arată într-un comunicat de presă.

Răspunsul la aceste întrebări, spun organizatorii, va fi căutat împreună cu Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Silvia Moldovan, Sanctuarul Sepale, Momir Bogdan, consilier la Serviciul amenajare peisagistica, biodiversitate si ape PMT, Florin Iepan, director Rod Festival.

PROGRAM. Timișoara 2023 – festival de gastronomie artizanală, Les Films de Cannes, concert de orgă, training de implicare civică, concert simfonic, expoziție la centrul HEI

Fii parte din viața culturală a orașului în perioada 𝟏𝟒-𝟐𝟎 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞. Consultă 𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 și alege concertele și spectacolele preferate. 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟒 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞: 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐑𝐨𝐭𝐨𝐧𝐝𝐚 (𝐅𝐈𝐓𝐓 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚) – 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟎𝟎…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole