Festivalul Rock la Mureș, 7-8 iulie – unul dintre cele mai importante festivaluri open air din România – nu lipsește muzica electronică cu o scenă dedicată pasionaților techno și house

În perioada 7-8 iulie, unul dintre cele mai importante festivaluri open air din România revine în fața publicului. Ajuns, în 2023, la cea de-a XI-a ediție, Rock la Mureș propune pasionaților de muzică bună și distracție două zile cu experiențe intense. Anul acesta, organizatorii tradiționalului festival de pe malul Mureșului și-au propus să depășească toate așteptările.

Astfel că, scena Cubici, destinată și în edițiile anterioare muzicii electronice, nu va lipsi nici ea din setup-ul festivalului si chiar propune o serie de artiști importanți pentru peisajul techno/EDM european.

„Mulți participanți la ediția din acest an ne-au întrebat pe rețelele de socializare dacă scena techno/house va mai fi parte din setul festivalului, așa cum o spune și tradiția de altfel. Cum nu ne place să ne dezamăgim fanii și în niciun caz să facem rabat de la obiceiurile noastre, anunțăm cu primii artiști care vor încinge atmosfera pe scena Cubici cu o serie Dj-sets absolut electrizante care vor întinde la maxim granițele distracției, până înspre zorii zilei.”

ELIA HAZE, ANTON JONATHAN și DJ SOURCE vin la Periam Port tocmai din Hamburg, Germania, tărâmul făgăduinței pentru scena techno mondială. Elia și Anton, proaspăt premiați cu distincția „Artistul lunii” în Hamburg, în lunile iunie și mai, vin în România după o serie de concerte explozive susținute prin toată Germania.

Aceștia au propriul lor colectiv artistic, The Art of Streets (The A.O.S), sub tutela căruia organizează diverse evenimente în Hamburg, de la petreceri, la expoziții de artă și concerte. Sound-ul celor trei se învârte în jurul unor genuri ca: House, Techhouse, Techno, Ghetto Tech sau chiar Breakbeat.

Originar din sudul Germaniei, KILIYEN este DJ și promoter încă din anul 2017 și s-a făcut remarcat prin colectivul Trapnfly. Ca inspirație vine din zona de Hip-Hop și Trap, dar din acest an el încearcă să își dezvolte și mai mult sound-ul și intră cu încredere în zona electro. De altfel, chiar el își descrie stilul ca fiind „un amestec de techno, tech-house, groovy si hard house.”

Mai multe nume, cel mai probabil și câteva autohtone, vor mai fi anunțate în perioada următoare. Până atunci, organizatorii festivalului Rock la Mureș vă invită să vă achiziționați abonamentele în format fizic de la locațiile din țară ale partenerilor, după cum urmează:

– Timișoara, la Viniloteca 
– Gura Humorului, la Pizzeria La Bomba 2.9
– Constanța, la Botanica
– Jimbolia, la Cafeneaua Sindicat
– Sibiu, la Rock N’Bike Club
– Sânnicolau Mare, la Restaurantul Pleskavița Sârbească

De asemenea, abonamentele pot fi achiziționate și online de pe site-ul iaBilet.ro.

Copiii până la 16 ani și persoanele cu dizabilități au intrare liberă la festival, dar trebuie să fie însoțiți de un adult, respectiv, de o persoană responsabilă.

Partener media principal: RADIO GUERRILLA

Parteneri media: Cultartes, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock Romania, Bloody News, Romania Pozitivă, Buletin de Timișoara, Best of Timișoara, Underground Music, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro

Eveniment sprijinit de Primăria Comunei Periam.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole