Festivalul Eufonia va începe în data de 13 septembrie

A patra ediție a festivalului Eufonia, cel mai important festival de muzică de cameră din vestul României, născut din dorința de a contribui la dezvoltarea dimensiunii culturale și cultural-educative a regiunii Banat, va începe în data de 13 septembrie 2021 și se va încheia pe data de 2 octombrie la Timișoara.

În cadrul acestei ediții, limbajul universal al muzicii va aduce laolaltă 12 muzicieni internaționali deosebiți, care vor concerta și vor preda cursuri de măiestrie la Timișoara și în vestul României.

Dinamica festivalul va cuprinde orașele Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia și zona rurală din vestul României.

Cu această ocazie, 50 de tineri muzicieni din 4 țări, vor beneficia de cursurile de măiestrie din cadrul festivalului Eufonia.

Printre muzicienii de excepție care vor participa în cadrul festivalului Eufonia din acest an se numără Nurit Stark din Israel la vioară, Cedric Pescia din Elveția la pian, Stephan Forck din Germania la violoncel, Manuel Hofer din Austria la violă, Matthieu Ancelin din Franța la flaut, David Mathe din Germania la fagot, Ib Hausmann din Germania la clarinet, Simona Sindreștean din Danemarca la oboi, Vlad Popescu din Germania la vioară, Andrei Gologan din Austria la pian și Samuel Seidenberg din Germania la corn. La această ediție, în premieră în România, Angelica Postu, muzicoterapeut la spitalul Berlin Charite va susține un workshop intensiv dedicat trainingului mental și emoțional. Inedit este și faptul că Nurit Stark cântă la o vioară  Pietro Guarneri di Mantua Violin (1710) iar Manuel Hofer cântă la o violă Gasparo da Sàlo, Brescia (1590).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole