Festival of Lights ar putea încheia anul Capitalei Europene a Culturii – a costat peste 3 milioane de lei, bani plătiți de CJ Timiș la ediția dintre ani

Consiliul Judeţean Timiş a organizat la trecere dintre ani Festival of Lights, la Bastionul Theresia.

Evenimentul a costat peste 3 milioane de lei, bani publici, iar acum administrația județeană doreşte să afle părerea timişorenilor despre data la care să se ţină cea de-a doua ediţie a evenimentului, care pot veni şi cu propuneri de instalaţii ce pot fi expuse.

CJ Timiș a precizat vineri, că până acum, cultura s-a rezumat doar la cei care o înţeleg, fără a fi tradusă într-un limbaj accesibil unui număr mare de oameni.

Sugestiile pentru noua ediţie sunt aşteptate la secţiunea dedicată pe site-ul oficial al Festival of Lights şi sunt avute în vedere idei de instalaţii, de concepte de evenimente, inclusiv locaţii sau nume de invitaţi.

Nu am dorit să stabilim limite foarte stricte, tocmai pentru a lăsa cât mai multă libertate celor care vin cu propuneri. Vom dori să facem o selecţie pentru a avea un concept artistic unitar. Să vedem cum adaptăm acele propuneri la un concept care să aibă consistenţă şi coerenţă şi care să fie realist din punct de vedere financiar. Aş spune că o lună e un termen rezonabil pentru aceste propuneri. Ne-am mai gândit că am putea să facem Festival of Lights şi vara, poate în anii următorii. Deci ideile pe care le vom primi nu înseamnă că le vom folosi doar anul acesta„, afirmă oficialii CJ Timiș.

Consiliul Județean dorește că festivalul să continue şi în anii următori, deoarece prin el a fost regăsit spiritul Timişoarei, care este unul deschis, participativ, tolerant, un spirit în care oamenii sunt liberi.

Dorim să închidem simetric programul cultural al Capitalei 2023, cu același festival cu care eu zic că l-am deschis„, a mai completat oficialul CJ Timiș.  


Recomandările noastre

Cele mai citite articole