Fără proiecte majore proprii – CJ Timiș se laudă că dă niște avize pentru rețelele de gaz ale Transgaz

CJ Timiș propune declararea a două investiții majore Transgaz ca fiind de interes județean.

La solicitarea SNTGN Transgaz SA, Consiliul Județean Timiș se implică în proiectul de construire a două conducte de transport gaze de maximă importanță pentru Timișoara și sudul județului.

Astfel, pentru accelerarea obținerii ultimelor avize necesare, CJ Timiș dorește declararea de utilitate publică și de interes județean a construirii conductelor de transport gaze naturale SRM Timișoara I – SRM Timișoara III și Timișoara – Deta – Denta – Moravița, obiective de investiții ale Transgaz. Pentru asta, mâine, 31.08, instituția supune votului consilierilor județeni două proiecte de hotărâre. Aprobarea acestora va scurta timpii de finalizare a documentației, astfel încât lucrările efective să înceapă încă din acest an“, se arată într-un comunicat de presă.

Conducta Timișoara – Deta – Denta – Moravița va rezolva problema alimentării zonei de sud a județului, unde vechea rețea se află într-o stare deosebit de degradată.

Investiția va asigura astfel gaz pentru zeci de mii de timișeni la parametri normali și fără riscul întreruperii furnizării.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole