Eroii şi veteranii de război din Regimentul 6 Artilerie Grea au fost comemoraţi la Timișoara

Eroii şi veteranii de război din Regimentul 6 Artilerie Grea „Tribunul Axente Sever” au fost comemoraţi, vineri, de urmaşii acestora, printr-un serviciu religios şi depunerea unei coroane la efigia dedicată lor de pe clădirea Muzeului Naţional al Banatului.

„Această aniversare este cea mai longevivă manifestare a veteranilor de război din armata română. Dacă în 1992 (anul lansării, n.r.) la ea participau 78 – 80 persoane, în prezent în Timişoara mai sunt doar patru-cinci veterani de război, dar care nu mai pot participa direct, din cauza vârstei înaintate”, a declarat istoricul Laurenţiu Mioc.

Din acest motiv, veteranii de război ai Regimentului şi urmaşii acestora, la iniţiativa profesorului istoric Laurenţiu Mioc şi a colonelului în rezervă Neculai Stegăriţă, au decis continuarea tradiţiei de comemorare a eroilor şi a veteranilor de război din Regimentul 6 Artilerie Grea român.

Evenimentul a fost organizat de istoricul Laurenţiu Mioc, cu sprijinul preotului Eugen Goanţă al Catedralei Mitropolitane, al managerului Muzeului Naţional al Banatului, Claudiu Ilaş, al comandantului Brigăzii 16 Cercetare Supraveghere „Decebal”, general de brigadă dr. Dan Ionescu, şi al comandantului Spitalului Militar de Urgenţă „Victor Popescu” din Timişoara, locotenent-colonel Sorin Homeag.

La momentul comemorativ au participat preoţii Dumitru Vana şi Vasile Câmpean, alături de generalul de brigadă în retragere Constantin Mărăcine, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Timiş, şi urmaşii veteranilor de război din Regimentul 6 Artilerie Grea român.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole