Elicoptere americane – Apache și Black Hawk – au aterizat aseară pe aeroportul din Timișoara

Ucraina a fost atacată astăzi de trupe ruse de-a lungul frontierelor sale cu Rusia şi Belarus, au anunţat printr-un comunicat autorităţile de graniţă ucrainene, potrivit AFP.

„Frontiera statului ucrainean a fost atacată de trupe ruse dinspre Rusia şi Belarus”, se arată în comunicat, în care se adaugă faptul că atacurile au fost comise în special cu ajutorul „artileriei”.

Câteva ore mai târziu autorităţile de graniţă ucrainene au mai anunţat că un atac a fost declanşat şi dinspre peninsula Crimeea, potrivit Reuters.

Atacurile împotriva unităţilor de protecţie a graniţelor şi a punctelor de control sunt în derulare, fiind folosite artilerie, alte echipamente grele şi arme mici, în regiunile ucrainene Lugansk, Sumî, Harkov, Cernigov şi Jîtomîr.

Trupele ruse au pătruns în regiunea ucraineană Herson, limitrofă peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia de la Ucraina în 2014, a informat joi Paza de Frontieră a Ucrainei, transmite EFE.

„În prezent, se observă mişcări de echipament militar în peninsulă de la frontiera administrativă”, a anunţat instituţia ucraineană într-un comunicat.

Serviciul de pază al frontierei a publicat o înregistrare video în care se poate observa cum blindate, tancuri şi camioane militare traversează pe la postul de frontieră.

„Vehicule militare ruse, inclusiv blindate, au încălcat frontiera în regiunile (ucrainene) Cernigov (nord, frontiera cu Belarusul), Sumî (nord-est, frontiera rusă), Lugansk şi Harkov (est, frontiera rusă), pe la punctul de trecere între peninsulă şi partea continentală a Ucrainei”, a informat Paza de Frontieră ucraineană.

În acest context cinci elicoptere militare americane, patru Apache și unul Black Hawk, au aterizat aseară, pe aeroportul din Timișoara.

Potrivit directorului Aeroportului Timișoara, cele cinci elicoptere NATO au aterizat la Timișoara doar pentru o escală tehnică, urmând să plece spre Craiova.

“Nu este o chestie uzuală, dar nu știm mai multe să spunem deoarece planul de zbor a fost cu destinații fără explicații, doar că vin la noi cu escală tehnică pentru alimentare“, a spus directorul Aeroportului Daniel Stamatovici.

Apache AH-64 este cel mai avansat elicopter de luptă, fiind primul elicopter de luptă cu armament greu.

Sursa foto: Adevarul

Recomandările noastre

Cele mai citite articole