Elevii din trei licee din Timișoara informați despre riscurile consumului de droguri

Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș a inițiat proiectul “Drogurile, aripi de plumb”, în vederea prevenirii traficului și consumului de droguri în rândul elevilor.

În această săptămână, polițiștii au mers la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon Timișoara, Colegiul Național Ana Aslan Timișoara, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara pentru a le vorbi elevilor aspectele legislative referitoare la infracțiune, răspundere penală și participația penală; prezentarea consecințelor legale în urma traficului și consumului de droguri; traficul și consumul ilicit de droguri de risc și mare risc; drogurile-atentat la tânăra generație; prietenie/anturaj, viața și sănătatea – daruri neprețuite; viața în absența libertății –penitenciarul.

La activități au participat elevi, profesori consilieri educativi și profesori consilieri școlari din cadrul C.J.R.A.E. Timiș.

Proiectul a fost inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Mitropolia Ortodoxa a Banatului, Penitenciarul Timișoara.

Scopul proiectului a fost prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor precum și implicarea acestora în diseminarea mesajului antidrog în școlile din care provin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole