Duminica Floriilor la Catedrala mitropolitană din Timișoara – mii de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan

În Duminica Floriilor, mii de credincioși bănățeni au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După Dumnezeiasca Liturghie, Chiriarhul Banatului a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat înțelesul teologic al praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.

La final, potrivit tradiției, credincioșii prezenți au primit ramuri binecuvântate de salcie, ca simbol al procesului înnoitor, al înfloririi virtuților și a creșterii noastre duhovnicești și, totodată, ca simbol al vieții spirituale autentice, al biruinței vieții asupra morții, salcia având o mare putere de regenerare.

La ceas de seară, după slujba Deniei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan, Catedrala Mitropolitană a găzduit un minunat concert de muzică bisericească, susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Epifania” din Timișoara, dirijată de prof. Florin-Nicolae Șincari, prezentat de pr. Ionel Popescu, vicar eparhial.

Pelerinajul Floriilor

În ajunul sărbătorii Intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim a fost organizată tradiționala „Procesiune a Floriilor”.  Pelerinii au plecat de la Centrul eparhial și de la biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara-Iosefin și au fost întâmpinați la Catedrala mitropolitană de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu preoții lăcașului mitropolitan. După momentul primirii coloanelor de preoți și credincioși, a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia, la care au participat sute de credincioși.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole