Donație la Spitalul Județean Timișoara. Continental Anvelope și Continental România dau bani pentru lupta împotriva coronavirusului

Donație de 18.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare luptei împotriva Covid-19, la Spitalul Județean Timișoara.

“Continental Anvelope Timișoara și Continental România, ne sprijină cu noi ‘arme’ în Unitatea de Primiri Urgențe să putem continua să salvăm oameni ce au fost greu încercați de acest virus“, a declarat managerul spitalului, Raul Pătrașcu.

“Banii donați de cele două companii timișorene au fost folosiți pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți ce se prezintă cu infecții cu SARS-CoV2. Au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților cu COVID-19 ajunși la UPU in Spitalul Județean Timișoara, s-a achiziționat un container, ce urmează a fi amplasat în zona de triaj a bolnavilor, dar s-a realizat și extinderea rețelei de oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente în prezent și folosite ca sală de așteptare. Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, putem să le asigurăm fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejarea pacienților aflați în procedură de triaj în UPU, am achiziționat o perdea electrică cu aer cald monofazat”, spune dr. Mihai Grecu – șef Unitatea de Primiri Urgențe, Spitalul Județean Timișoara.

La Ghiroda începe vaccinarea cu a treia doză

Din data de 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze pentru persoanele care au cel puțin șase luni de la administrarea dozei doi. “Centrul de vaccinare din Ghiroda asigură…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole