Timișoara: focarul de norovirus de la Colegiul Loga, închis – sursa a rămas neidentificată

Cel mai probabil norovirusul a fost cauza îmbolnăvirilor a zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național CD Loga din Timișoara săptămâna trecută. DSP Timiș a anunțat că focarul a fost închis, dar sursa rămâne neidentificată.

În urma probelor trimise la Institutul Cantacuzino din București a fost confirmată prezența acestui virus, la opt din zece probe.

Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienții internați, iar probele de apă recoltate din incinta unității de învătământ nu conțin microorganisme patogene. Prin urmare, în conformitate cu metodologia și având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din județul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată„, a transmis DSP Timiș.

Săptămâna trecută, zeci de elevi de la Colegiul Național Loga din Timișoara au ajuns în spital, cu vărsături, diaree și greață. Cauza a fost identificată, fiind vorba de norovirus. Norovirusul este un agent patogen care prin transmiterea lui duce la apariția unor simptome digestive. Norovirus se răspândește prin aer, alimente sau suprafețe contaminate.

11 focare active de Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis că la aceasta dată, la nivelul județului, 11 focare de Covid-19 sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. Trei au apărut de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole