Dominic Fritz vrea mai mult spațiu pentru pietoni și bicicliști: nu vrem să se circule ca pe o autostradă în mijlocul orașului – bulevardele nu sunt autostrăzi urbane – de ce benzile sunt așa de înguste pe Cetății și Bogdăneștilor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că dorește mai mult spațiu pentru pietoni și bicicliști, deoarece bulevarde nu sunt autostrăzi urbane.

De ce benzile sunt așa de înguste pe bulevardul Bogdăneștilor și pe Cetății unde avem cele două mari proiecte noi. Răspunsul este destul de simplu. Spațiul este limitat și nu vrem să înghesuim pietonii și bicicliștii la marginea drumului cu restul rămas, ci vrem să avem piste de biciclete sigure și late, spațiu pentru pietoni. Al doilea motiv este că nu vrem să se circule în mijlocul orașului ca pe o autostradă deși fostul primar Robu zicea odată cât de bine se circulă, ca pe autostradă, în Timișoara. Noi credem că trebuie să avem un trafic sigur și echitabil pentru toată lumea, adică și pietoni și bicicliști și șoferi. Așa că cele două benzi chiar dacă sunt mai înguste decât pe alte bulevarde sunt suficiente pentru ca toată lumea să circule în siguranță în Timișoara. Bulevarde pentru oameni, nu autostrăzi urbane“, a explicat Dominic Fritz într-un video AICI.

Pe Cetății și Bogdăneștilor au apărut deja primele linii de tramvai înierbate, iar pe Cetății se toarnă ultimul strat de asfalt.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole