Noul tramvai turcesc de la Timișoara poate merge cu 70 km doar pe baterie – un record mondial

Consorțiul turco-german Bozankaya-Sileo testează la Timișoara primul tramvai din seria celor 21 achiziționate prin fonduri europene de Primărie.

Compania susține că vehiculul poate funcționa și autonom, pe baza unei baterii care poate fi încărcată direct de la cablurile de alimentare, pe o distanță minimă garantată de 63 de kilometri, dar care poate ajunge până la 70 de kilometri, un record mondial în industria tramvaielor, arată cei de la wall-street.ro.

Tramvaiul este 100% electric, având zero emisii de gaze cu efect de seră.

Produs în Ankara, în cel mai nou centru de producție, de 100.000 m2, al consorțiului, din regiunea industrială din Sincan, cu o lungime de 29,99 metri și o lățime de 2,4 metri, primul tramvai livrat la Timișoara se află în ultima etapă de teste tehnice – cea pe teren, înainte de primirea aprobării din partea AFER.

Reprezentanții Bozankaya spun că designului boghiului minimizează vibrațiile și zgomotul vehiculului pe linii, contribuind astfel la o scădere a poluării fonice. Capacitatea tramvaiului este de 251 de pasageri – 48 pe locuri și 203 în picioare.

Vehiculele marca Bozankaya au fost vândute și în alte state europene, precum Germania – unde circulă deja în 11 orașe – sau Luxemburg.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole