Dominic Fritz, vizitat de “rudele“ din Germania – o delegația condusă de vicepreședintele Bundestag, Katrin Göring-Eckardt, a fost la Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a primit, vineri, vizita lui Katrin Göring-Eckardt, vicepreședintele Bundestag.

Din delegația au mai făcut parte Frank Schwabe, împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Libertatea Religiei și a Credinței, Excelența Sa dl. Dr. Peer Gebauer, ambasador al Republicii Federale Germania în România și doamna Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timișoara.

“În cadrul acestei întâlniri, Dominic Fritz a subliniat faptul că diversitatea este motorul de dezvoltare al orașului, iar Timișoara oferă numeroase oportunități de investiții, dovadă fiind și numeroasele firme germane care s-au deschis ori și-au extins afacerile aici. Doamna Katrin Göring-Eckardt a felicitat orașul pentru mobilizarea pe care a făcut-o imediat după începerea războiului din Ucraina, prin campania „Timișoara pentru Ucraina” și s-a arătat interesată să sprijine Timișoara în 2023, când orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, prin schimburi culturale cu orașe din Germania“, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

“Pentru Timișoara este foarte important să fie prezentă pe harta diplomatică a Europei, iar aceste vizite ne onorează. Am discutat cu doamna Göring-Eckardt și despre câteva modalități concrete prin care Germania ne poate ajuta în următoarea perioadă, cum ar fi reabilitarea unor clădiri monument sau schimburile culturale în 2023”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Delegația germană a participat și la redeschiderea Sinagogii din Cetate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole