Dominic Fritz: pe Calea Buziașului lucrăm ca oamenii care vin cu mașina în Timișoara să aibă alternative reale de deplasare

Primarul Dominic Fritz prezintă de sus, prin intermediul unui video, cum arată Calea Buziașului, lucrare executată de Primăria Timișoara.

“Peste 25 mii de oameni folosesc, zilnic, Calea Buziașului pentru a intra sau ieși din Timișoara. Este una dintre cele mai aglomerate intrări în Timișoara. În această toamnă am lărgit o porțiune de carosabil la 4 benzi, rezolvând o mare problemă: continuitate a două benzi pe sens. A fost o lucrare pe care echipele de la SDM au reușit să o finalizeze în mai puțin de 3 luni și mă bucur că nu ne prinde iarna cu șantier deschis pe carosabil. Vedeți în filmul alăturat cum se circulă pe Calea Buziașului, după deschiderea circulației rutiere“, a comentat Dominic Fritz.

Alterative pentru deplasare

“Însă soluția la care lucrăm este ca măcar o parte a acestor oameni care vin cu mașina în Timișoara să aibă alternative reale de deplasare. La fel ca multe orașe europene, vrem să exploatăm avantajele conectării cu zona periurbană prin infrastructură destinată bicicletelor (inclusiv, electrice). La asta lucrăm și noi acum, la partea de piste și trotuare din proiect și ne dorim ca în scurt timp să finalizăm și aceste lucrări. După ce și Consiliului Județean va termina lucrările de pe drumul județean ce leagă Timișoara de Moșnița Nouă, vom avea prima legătură integrală de infrastructură velo între Timișoara și periurban, de calitate, lată de 1,5m, separată de carosabil și care oferă confort și siguranță bicicliștilor. Timișoara este un oraș puternic conectat cu periurbanul și gândim dezvoltarea infrastructurii de transport la nivel metropolitan, cu mai multe opțiuni de călătorie. Cei care fac zilnic naveta în Timișoara nu trebuie să mai fie dependenți de mașină pentru a ajunge în oraș“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Consiliul Județean Timiș anunța lunile trecute că termenul de finalizare a lucrărilor de extindere la patru benzi a drumului județean este 15 octombrie, ba mai mult amenința cu penalități dacă data va fi depășită. De atunci liniște totală. Astfel, instituția condusă de “navetistul dudeștean“ Alin Nica a mai păcălit încă o dată alegătorii. Nu va fi ultima dată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole