Dominic Fritz, pe bicicletă prin oraș. S-a oprit la C.D. Loga, să felicite absolvenții de liceu și le-a făcut cunoscută povestea lui Géza Kornis

Dominic Fritz s-a aflat vineri la Colegiul C.D. Loga unde a felicitat absolvenții de liceu.

Primarul Timișoarei a ajuns pe bicicletă și le-a povestit tinerilor despre Géza Kornis un absolvent al școlii pe care l-a întâlnit la Frankfurt.

“Felicitări tuturor elevilor timișoreni care termină zilele astea liceul. Indiferent de alegerile pe care le vor face – că își continuă studiile sau își caută un job, îmi doresc ca Timișoara să rămână principala lor opțiune. Ei sunt viitorul Timișoarei. Cu o parte din acești tineri, absolvenți de Loga, m-am întâlnit astăzi, în ultima lor zi de liceeni“, a spus Dominic Fritz.

Povestea lui Géza Kornis

“Le-am povestit despre impresia profundă pe care a lăsat-o asupra mea un vechi absolvent de Loga care între timp ne-a părăsit. L-am întâlnit în 2019 la Frankfurt, când avea deja peste 100 ani. Luptător anti-fascist, vânat, arestat, torturat, aruncat din închisoare în lagăr, nu a renunțat nicio clipă la curajul de a lupta pentru ceea a crezut. Numele lui este Géza Kornis, fostul coleg de bancă a lui Mihai Șora, alt absolvent de Loga. Sunt lucruri pe care nu le putem uita. Géza Kornis nu a uitat niciodată școala unde a învățat și nici orașul pe care l-a iubit atâta. Indiferent de drumul pe care tinerii absolvenți de astăzi vor porni, locul lor va fi mereu în Timișoara. Le urez să nu renunțe, să aibă curaj, să-și urmeze destinul mai ales când viața devine complicată“, a povestit primarul Timișoarei.

Investițiile de la Loga

“La Loga în această vară începem lucrări de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește Sala festivă. Am semnat săptămâna asta contractul de execuție lucrări în valoare de peste jumătate de milion de lei. După finalizarea lucrărilor, condițiile de aici se vor îmbunătăți și consumul de energie pentru încălzirea clădirii se va reduce cu aproximativ 60.000 de kWh/an“, a mai menționat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole