Dominic Fritz: ne-am apucat să facem curățenie la Termal – sunt camioane de gunoaie lăsate în urmă de cei care 10 ani au folosit ștrandul orașului în mod ilegal

Ștrandul ZHH (fostul Termal) a revenit orașului săptămâna trecută după un lung șir de procese și va fi deschis de către Primăria Municipiului Timișoara în acest sezon estival, cu îmbunătățiri și surprize.

Potrivit primarului Dominic Fritz, a început evacuarea gunoiului și a deșeurilor din incinta ștrandului.

Ne-am apucat să facem curățenie la Termal. E prima etapă din planul nostru de a redeschide ștrandul în această vară. Sunt camioane de gunoaie lăsate în urmă, interioare vandalizate, zone în ruină totală. Cred că cel mai bine vorbesc pozele despre dezastrul pe care l-am găsit acolo. Săptămâna trecută i-am evacuat pe cei care 10 ani au folosit ștrandul orașului, au făcut bani frumoși, dar nu au plătit un leu la bugetul local. Mulți m-ați întrebat dacă nu vor plăti. Bineînțeles că da. Avem deja o sentință definitivă la Înalta Curte prin care sunt obligați să plătească bugetului local 7 milioane lei, plus 31.000 euro/lună până la eliberarea terenului. E doar primul pas“, a declarat Dominic Fritz.

Ștrandul ZHH (fostul Termal) a revnit orașului după un lung șir de procese împotriva GPG Company SRL, care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014.

Acțiunea în instanță pentru evacuarea necondiționată a fost inițiată de Primărie în iunie 2021, iar săptămâna trecută hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare.

Reamintim, în iunie 2023 municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu GPG Company SRL. Instanța a obligat societatea să plătească Primăriei 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole