Dominic Fritz: Lucrurile la Pasajul Solventul încep anul acesta, va trece pe sub 12 linii de cale ferată

Primarul Timișoarei anunță începerea unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din oraș, Pasajul Solventul, o lucrare de artă care va avea patru benzi de circulație.

“Turnul acesta de hârtii este documentația care a stat la baza autorizației de construcție pentru Pasajul Solventul, pe care am semnat-o azi. Este o muncă asiduă dusă în ultimele luni de colegii mei din Primăria Timișoara, care au făcut tot posibilul ca lucrările la acest proiect de infrastructură, cel mai mare al municipiului, să poată începe în acest an. Este un pasaj de patru benzi (câte două pe sens) în continuarea străzii Bogdăneștilor, pe care o modernizăm acum, cu linii de tramvai, trotuare și piste de biciclete, care va trece pe sub 12 linii de cale ferată“, spune Dominic Frtiz.

Un pod peste Bega, o altă investiție

“Pasajul va continua cu un pod peste Bega despre care vă voi da vești în curând și va asigura mai apoi legătura cu strada Gării, închizând astfel Inelul IV de circulație pe partea de vest a orașului.  Săptămâna viitoare constructorul va putea începe acțiunile de pregătire a șantierului, urmând ca în acest an să se lucreze, într-o primă fază, la relocarea utilităților“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole