Puncte de colectare pentru baterii și acumulatori portabili la Timișoara

Primăria Timișoara și Asociația ECOTIC vor încheia un acord ce prevede colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori portabili în câteva puncte din oraș.

Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), primăria va pune la dispoziția timișorenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeurile de baterii şi acumulatori, contribuind astfel în mod activ la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Asociația ECOTIC, autorizată din 2006 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop unic colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice casate, surse de lumină, baterii și acumulatori.

În cadrul acordului, asociația va înființa mai multe puncte de colectare în spațiile cu trafic intens din oraș. Tot în baza acestui acord, ECOTIC BAT va recicla, în numele primăriei, cantitățile de deșeuri de baterii electrice și acumulatorilor portabili colectate de la populație.

Durata acordului de colaborare este de un an, începând de la data de semnării lui și se prelungește automat, la expirare, cu câte un an, dacă una dintre părți nu face o notificare scrisă contrară, în prealabil cu 30 zile.

Prevederile menționate vor fi parte a unui proiect de hotărâre ce va ajunge în dezbaterea Consiliului Local Timișoara.

Încheierea acestui acord face parte dintr-o strategie mai largă a Primăriei Municipiului Timișoara care include parteneriate cu asociații și companii, pentru a face mai accesibilă colectarea și reciclarea deșeurilor.  

Reguli stricte pentru casele care vor fi construite pe terenurile acordate gratuit tinerilor de către primărie. Dominic Fritz: este prima oară când municipalitatea se implică în reglementarea viitoarelor cartiere

 „Regulamentul privind realizarea locuinţelor cuplate” şi „Regulamentul privind realizarea locuinţelor înşiruite” vor fi supuse dezbaterii și aprobării Consiliului Local. Ambele regulamente sunt documente elaborate în Primăria Municipiului Timișoara, prin Instituția…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole