Dominic Fritz, bilanț după doi ani de mandat: “cea mai grea luptă e să transformăm o administrație paralizată de decenii de nepotism și corupție“ – a fost lansată broșura cu 56 de pagini de realizări “Mișcăm Timișoara, împreună“

Dominic Fritz și-a prezentat miercuri seara bilanțul de activitate după doi ani de mandat în fruntea Primăriei Timișoara în cadrul unui eveniment organizat la Iulius Mall.

La finalul discursului său, în care a vorbit mult despre cum a schimbat instituția, actualul primar a anunțat că va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 2024.

Bineînțeles că o să câștigăm din nou”, a precizat primarul Timișoarei.

În cadrul evenimentului, primarul și-a prezentat Raportul de Guvernare Locală, cele mai importante realizări și progresul pe angajamentele sale, toate structurată într-o broșură de 50 de pagini intitulată Mișcăm Timișoara Împreună și care este disponibilă în format digital AICI.

Cea mai grea luptă e să transformăm o administraţie paralizată de decenii de nepotism și corupţie într-una în slujba oamenilor. În primii doi ani, am schimbat multe personaje dubioase care au ţinut Timișoara în loc pentru că tratau Primăria ca pe moșia lor. Oamenii trebuie să se simtă respectaţi în orașul lor. Nimeni nu e mai presus de lege. Am deschis primul proces pentru recuperarea unei vile din centru ajunsă în mâna clanurilor. Ne luptăm să recuperăm 11 hectare de pe malul Begăi, unde niște șmecheri ocupă terenurile orașului fără niciun drept. Desfiinţăm locuri de parcare rezervate gratuit pentru privilegiaţi“, a spus Dominic Fritz în fața a peste 300 de invitați care au participat la eveniment.  

Niciodată în istoria orașului nu s-au investit mai mulţi bani ca în ultimii doi ani, se arată în Raportul de Guvernare Locală.

Ziua de azi pentru mine nu este despre laudă, ci despre gratitudine. Vreau să mulțumesc tuturor celor mulți, care au făcut posibil tot ce s-a mișcat în Timișoara în ultimii 2 ani. Dar vă spun cu mâna pe inimă, împreună cu cei mulți care luptă alături de mine, după 2 ani în interior, doi ani de luptă tenace, de frustrări, provocări și atacuri, doi ani de idei și surprize și soluții: niciodată nu am fost atât de încrezători în viitorul Timișoarei ca astăzi. Pentru că după doi ani sigur încă nu am adus toate rezultatele pentru care lucrăm zi de zi, și nici nu am promis o baghetă magică, dar un lucru a devenit clar: că am schimbat regulile jocului. Că digitalizarea, profesionalizarea, deschiderea față de cetățean, de mediul privat și de societatea civilă, cheltuirea banilor cu chibzuință, atragerea de bani europeni pentru investiții, egalitatea în fața legii nu sunt doar sloganuri de campanie, ci sunt bazele bunei guvernări devenită realitate. Până la urmă, asta este miza Timișoarei în următorul deceniu: să ne asumăm ambiția noastră de a deveni din nou un reper pentru dezvoltarea României, si poate chiar pentru dezvoltarea Europei. Să nu ne lăsăm intimidați de provincialismul cinic al celor care sabotează oportunitățile orașului pentru propriile orgolii, pofte personale și acces la privilegii. Timișoara țintește mai sus! Mișcăm Timișoara, împreună” a mai declarat în cadrul evenimentului primarul Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole