Dominic Fritz își castrează câinele: are programare săptămâna viitoare – chiar îmi pare rău pentru el – este un metis de pe stradă

Primarul Timișoreni, Dominic Fritz, a anunțat, într-un interviu la Radio Timișoara FM, că urmează să ăși castreze câinele, un maidanez pe care l-a adoptat acum puțină vreme.

Declarația a fost făcută în contextul noului scandal de la adăpostul DanyFlor care a arătat din nou condițiile proaste în care sunt ținute animalele.

E o problemă foarte spinoasă care și pe mine ca om mă mișcă foarte multe, eu chiar înainte să fie acest scandal, acum 4/5 săptămâni, am adoptat un cățel, un metis de pe stradă și deja suntem prieteni pe viață și de aceea e și o temă personală. E o problemă spinoasă pentru care există doar soluții privare pe termen scurt și mai multe soluții reale pe termen lung. În primul rând e important să știm că Timișoara e singurul UAT din județ care nu eutanasiază câini. Adică, dacă un câine din Giroc sau din alte localități care au contract cu DanyFlor se duce câinele acolo, iar după două săptămâni este omorât. Noi nu facem asta, dar câinii depinde foarte multe de condițiile în care sunt ținuți acolo“, a spus Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că a trimis o echipă de control care să-i controleze pe colegii săi din primărie pe care i-a trimis inițial în control la DanyFlor.

Am extins ancheta pe care o avem la DanyFlor, deoarece primul pas este ca acești colegi din primărie care au responsabilitatea să urmărească contractul cu compania să o și facă și i-am trimis pe ei să verifice dacă DanyFlor respectă toate condițiile din contract. Doar că am vrut să mă asigur că se face chiar treabă și de aceea am trimis acum și o misiune de Corp Control ca să controleze acești colegi care controlează DanyFlor și încă nu este gata această misiune și de aceea nu aș vrea să mă pronunț, dar e clar că condițiile de acolo nu sunt în regulă și ne așteptăm că atunci când plătit bani publici ca un câine să fie ținut în adăpost totul să fie în regulă“, a adăugat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz consideră că un adăpost public ar rezolva pe termen lung problema câinilor fără stăpân.

În același timp nu cred niciodată că o firmă privată poate să ofere condiții bune pentru că totdeauna va avea tendința să facă profit și de aceea cred cu tărie că ne trebuie un adăpost public în Timișoara și chiar acum o să avizăm un PUZ pentru o zonă în Freidorf/Șagului acolo lângă mal și vom construi propriul nostru adăpost și atunci nu mai depindem de contractul firmei și bani în buget. Și mai trebuie să spun ceva, câinele când ajunge în adăpost, indiferent cât de luxos este, e prea târziu, noi trebuie să sterilizăm câinii, avem campanii de sterilizare gratuită, chiar al meu e programat săptămâna viitoare pentru castrare, îmi pare rău pentru el, asta e, și avem și din partea primăriei o campanie de sterilizare gratuită. Sunt și campanii de adopții dar cu un succes limitat pentru că este un pas mare. Dar este un semn al civilizației unei comunități dacă reușește sau nu să controleze acest fenomen“, a mai spus Dominic Fritz.

Reamintim, că un nou scandal a izbucnit în Timișoara în privința adăpostului pentru animale Danyflor, în urmă cu două săptămâni, care a pornit de la o postare pe Facebook a Cristinei Ciobotă, care a descris condițiile de coșmar în care sunt țintuite bietele animale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole