Dominic Fritz, în vizită la Colegiul Henri Coandă: a trecut vremea cârpelilor, facem investiții serioase – punem panouri solare, înlocuim tâmplăria veche

Primăria Timișoara anunță semnarea contractului de finanțare prin fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea și modernizarea a două campusuri școlare din nordul Timișoarei.

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Colegiul Tehnic „Henri Coandă” vor avea în total 8 corpuri de clădiri complet reabilitate energetic, cu scopul de a scădea consumul de energie pentru încălzirea clădirilor. 

Primarul Dominic Fritz a fost în vizită la Colegiul Henri Coandă.

Am fost azi la Colegiul Henri Coandă. I-am înmânat doamnei directoare un exemplar al contractului de finanțare din fonduri europene pentru modernizarea școlii. Aici și la Liceul Alimentar avem în pregătire una dintre cele mai mari investiții în educație din Timișoara. 11 milioane de euro pentru a le transforma în școli verzi, din care aproape 9 milioane de euro din fonduri europene. Tocmai am semnat cele două contracte de finanțare. Ambele școli au nevoie urgentă de investiții serioase. A trecut vremea cârpelilor. Punem panouri solare, izolăm clădirile, înlocuim tâmplăria veche, schimbăm instalațiile termice și electrice și rețeaua de apă, vechi de jumătate de secol de când e școala. Modernizăm clasele, cantinele și internatele. În total, sunt opt clădiri folosite de peste 1.300 de copii. Sunt școli unde tinerii învață o meserie. În plus, și la Coandă și la Alimentar sunt cazați în internate și copii care studiază la alte licee din Timișoara. Doar oferind condiții bune putem atrage tineri să vină să studieze la Timișoara și apoi să se angajeze aici“, a declarat Dominic Fritz, după vizită.

Valoarea contractelor de finanțare este 22.930.320,21 lei, cu TVA (4.658.078 euro)pentru Liceul de Industrie Alimentară și 19.727.641,40 lei, cu TVA (4.007.484 euro) pentru Colegiul Henri Coandă. Valoarea renovării clădirii colegiu și laboratoare de la Henri Coandă este 12.590.610,94 lei, cu TVA (2.557.663,67).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole