Timișoara: trei creșe noi se află în execuție – o creșă nouă este în fază de proiectare – lucrările la creșa de pe Bogdăneștilor se apropie de finalizare

Proiectul Primăriei Municipiului Timișoara de construcție a unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor a intrat în faza finală a execuției.

După problemele la fundație, care au generat întârzieri și costuri suplimentare, s-a lucrat intens, astfel că acum investiția este realizată în proporție de aproximativ 80%.

În prezent, constructorul execută lucrări de finisaje interioare și de amenajare a curții. 

Creșa Bogdăneștilor e gata în proporție de 80%. Lucrările la prima creșă construită în Timișoara în ultimele decenii sunt în linie dreaptă. Lucrăm la acest proiect de doi ani de zile. Creșa va avea foarte multe spații și va fi la standarde ultramoderne. Sunt patru creșe pe care le construim, iar acesta va fi prima dintre ele ce va fi finalizată. Alte două sunt în execuție, iar a patra este în faza de proiectare“, a declarat Ruben Lațcău.

Potrivit proiectului, la parter vor fi patru săli pentru grupele de copii, patru dormitoare, o sală multifuncțională, un cabinet medical și grupuri sanitare.

La etaj, unde se va putea ajunge cu lift, vor fi spații tehnice și administrative, o bucătărie, o spălătorie și spații de socializare.

Creșa va folosi panouri solare pentru apă caldă și două centrale termice pe gaz pentru încălzire.

Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan.

Proiectul prevede și amenajarea unei zone verzi de 1770 mp.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole