Dominic Fritz dezvăluire de senzație: am fost președinte al clasei și apoi al consiliului elevilor din liceu

Universitatea de Vest a găzduit ieri, deschiderea Adunării generale a Consiliului Național al Elevilor.

A fost prezent la eveniment inclusiv primarul Dominic Fritz alături de ministrul al Educației, Ligia Deca, prezentă online.

Adunarea generală a Consiliului Național al Elevilor, la care participă peste 100 de elevi din toată țara, cuprinde alegeri anuale pentru conducerea organizației, urmând să fie desemnat un Comitet executiv și un nou președinte CNE.

În cadrul manifestării primarul Dominic Fritz a făcut o dezvăluire.

Primii mei pași timizi în politică i-am făcut încă de la școală, ca președinte al clasei și apoi al consiliului elevilor din liceu. Aseară m-am întâlnit cu peste 100 tineri din întreaga țară care au venit la Timișoara la Adunarea Generală a Consiliului Elevilor.  Am împărtășit cu ei câteva lecții pe care le-am învățat acum peste 20 ani despre lupta pentru convingerile mele și ale colegilor mei. I-am încurajat să-și caute aliați, să nu se teamă să găsească compromisuri atunci când există păreri diferite, și să nu cedeze când le sunt amenințate principiile.  Le-am mulțumit pentru implicarea și curajul lor. Sunt tineri care au fost aleși de colegii lor elevi să le reprezinte interesele într-un sistem de învățământ care nu le pune suficient de bine în valoare potențialul și într-o democrație ce dezavantajează tinerii în mod sistematic.  Vocea tinerilor trebuie să se audă mai tare în societatea noastră. Dacă tinerii ar vota de la 16 ani, am avea cu totul alte tipuri de politici publice, mult mai avantajoase pentru ei. Sunt mândru că Timișoara, un oraș care înțelege valoarea curajului celor care își spun părerea, găzduiește în aceste zile această adunare generală“, a spus Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole