Dominic Fritz: au fost semnate primele acorduri pentru reabilitarea clădirilor istorice

Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente din Piața Traian, redeschis recent de Primăria Timișoara, și-a intrat repede în rol.

Potrivit primarului Timișoarei, au fost semnate primele acorduri pentru reabilitarea clădirilor istorice.

“Într-o lună, de când am redeschis Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente din Piața Traian, colegii mei au avut peste 60 de întâlniri de consultanță cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și au semnat primele acorduri preliminare de cooperare, care ne permit să parcurgem împreună următoarele etape din Programul de sprijin financiar pentru reabilitarea clădirilor istorice, până la semnarea contractelor de finanțare. Interesul real al proprietarilor și al ONG-uri din acest domeniu pentru patrimoniul arhitectural al orașului arată marea nevoie de colaborare între cetățeni și administrația locală. Pentru că, doar lucrând împreună putem să aducem strălucirea de altădată a cartierelor istorice ale Timișoarei“, spune Dominic Fritz.

Proprietarii care au executat deja lucrări sunt scutiți de impozit pentru anul viitor

“Programul de consultanță și sprijin financiar este acompaniat și de alte facilități: cei care încep lucrări de întreținere, reparare, conservare, consolidare, restaurare, punere în valoare a monumentelor istorice sunt scutiți de taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor emise de primărie. Iar, proprietarii care au executat deja lucrări de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor sunt scutiți de impozit pentru anul viitor. Onorarea și valorificarea patrimoniului orașului înseamnă implicarea Primăriei Municipiului Timișoara și în susținerea financiară a acțiunilor care aduc în lumina publicului valoroasa moștenire arhitecturală și culturală a orașului care ne face așa de mândri. Multe din poveștile despre clădirile istorice și personalitățile orașului prind viață anul acesta mulțumită proiectelor pe care le finanțăm prin Centrul de Proiecte Timișoara: valoroase expoziții, lansări de carte, conferințe și dezbateri, tururi ghidate, povești digitale, instalații urbane, scurtmetraje sau evenimente adresate copiilor“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole