Dominic Fritz anunță că Timișoara 2023 se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat astăzi că Timișoara 2023 se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Anunțul Președintelui României subliniază rolul strategic pe care Timișoara Capitală Europeană a Culturii îl are pentru țara întreagă. Este și o recunoaștere pentru sute de artiști, operatori culturali, curatori și instituții de cultură din Timișoara, România și Europa, și nu numai, care contribuie la un program cultural de excepție cu peste 1.000 evenimente ce se vor desfășura în Timișoara în acest an.  Mulțumesc domnului președinte pentru încrederea sa acordată Timișoarei. Mulțumesc tuturor celor care lucrează la programul cultural pentru că fac din Timișoara un loc de avangardă în Europa. În vremuri de criză, cultura ne aduce împreună.  În vremuri de ură, Europa este răspunsul. Suntem cu toții conștienți de șansa istorică a Timișoarei și României de a-și confirma identitatea europeană și a demonstra că prin cultură putem transforma comunități“, a declarat Dominic Fritz.

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus în alocuțiunea susținută în  cadrul ceremoniei de decorare a unor personalități și instituții de cultură cu ocazia Zilei Culturii Naționale că a conferit Înaltul Patronaj Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

(…) am decis să confer Înaltul Patronaj Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. La 16 ani de la prima Capitală Europeană a Culturii nominalizată în România, care a fost Sibiu, timișorenii vor dovedi, așa cum spune sloganul programului, că pot să-și lumineze orașul prin ei înșiși, prin cultură și implicare comunitară“, a spus Klaus Iohannis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole