Dominic Fritz: amenajăm parcări umbrite în zona Girocului – au început săpăturile și pregătirea terenului pentru amenajarea celor 80-90 de locuri de parcare

Primăria Timișoara amenajează zeci de locuri de parcare, spații verzi și alei, în locul unui teren dezafectat.

Proiectul Primăriei Municipiului Timișoara de amenajare a unei parcări umbrite în zona Girocului intră într-o nouă etapă, după ce toate ruinele care ocupau spațiul public și gardul de beton au fost demolate.

Am tras tare în ultimele zile să terminăm demolarea și curățarea întregii zone și să le facem front de lucru celor de la SDM și de la spații verzi. Întreaga amenajare pe care o facem aici ține cont de discuțiile avute cu cetățenii din zonă și de nevoile pe care le au. Vor fi locuri de parcare, dar vor fi și zone verzi,  parcare pentru biciclete sau trecere de pietoni supraînălțată pentru siguranța copiilor și a seniorilor”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Potrivit municipalității, Societatea Drumuri Municipale a preluat amplasamentul și a început săpăturile necesare și trasarea zonei pentru amenajarea celor 80-90 de locuri de parcare.

În paralel, Serviciul Spații Verzi toaletează copacii de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului și pregătesc terenul pentru plantarea a 27 de arbori. Noua parcare va fi realizată cu dale înierbate, de beton și va fi completată de alte aproximativ 20 de locuri de parcare laterale pe strada Martir Ioan Stanciu. Totodată, proiectul Primăriei Timișoara include amenajarea unor accese pietonale pentru locuitori, iluminat stradal, amenajarea unei treceri de pietoni înălțate la intersecția cu strada Cosminului, amplasarea unei parcări securizate pentru biciclete și a unei platforme pentru pubele de gunoi“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole