Dominic Fritz: am intrat cu buldozerele în ruinele de la intersecția Martir Ioan Stanciu cu Cosminului, din zona Girocului – amenajăm noi locuri de parcare

Terenul dezafectat de peste 10.000 mp din zona Girocului, plin cu ruine ale unor clădiri, va fi transformat, în curând în parcare. Primăria Municipiului Timișoara a început astăzi, demolarea clădirilor iar operațiunea va dura aproximativ două săptămâni, dacă vremea va fi favorabilă. 

Continuăm acțiunile de reamenajare a spațiului public și facem o zonă în care toată lumea are loc. Facem și noi locuri de parcare, vom amplasa și o parcare pentru bicicliști, dar aducem si verdeață într-o zonă în care au fost doar betoane”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Noua parcare, de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului, va asigura 80-90 de locuri, într-un cartier în care urmează să fie amenajate și alte locuri de parcare pe locul unor garaje. Parcarea va fi realizată cu dale înierbate, de beton.

În zonă vor fi amplasate o parcare securizată pentru biciclete și o platformă pentru pubele de gunoi.Totodată, proiectul Primăriei include și plantarea a 27 de arbori, amenajarea unor accese pietonale pentru locuitori și iluminat stradal.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole