Dominic Fritz aduce căldură în casele mai multor familii nevoiașe – vor primi lemne gratuit provenite din toaletarea arborilor din oraș

Primăria Municipiului Timișoara și Societatea Horticultura S.A. vin în sprijinul unor persoane vulnerabile, aflate în evidența Direcției de Asistență Socială.

Astfel, lemnele rezultate din toaletarea arborilor din oraș vor fi donate unor familii cu greutăți financiare.

Peste 30 m³ de lemne se vor distribui către 5 familii beneficiare, care necesită ajutorul nostru imediat și care vor primi câte un transport de 6m³ de lemne/ beneficiar.

Donațiile sunt direcționate către beneficiarii înregistrați la Serviciul Beneficii Sociale, cu un beneficiu de asistență socială. Starea acestor persoane este supusă unei monitorizări constante de către asistenții sociali, iar în urma analizei fiecărei situații, se identifică persoanele sau familiile cel mai grav afectate și care necesită cu prioritate sprijin urgent“, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Ajutorul este menit exclusiv celor mai vulnerabili membri ai comunității.

În urma acordului de parteneriat dintre S.C. Horticultura S.A. și Direcția de Asistență Socială, materialul lemnos rezultat din tăierile de corecție a arborilor din zonele verzi aflate în administrarea S.C. Horticultura S.A. va fi oferit donat și transportat la domiciliul beneficiarilor. Această inițiativă reprezintă un exemplu elocvent de cum ne putem uni forțele pentru a face față provocărilor sociale. Parteneriatul dintre Primăria Timișoara Societatea Horticultura S.A. și Direcția de Asistență Socială demonstrează atât angajamentul față de mediu prin gestionarea sustenabilă a spațiilor verzi, cât și responsabilitatea socială în susținerea celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole