Dominic Fritz: a început demolarea pasarelei Gelu-Crizantemelor – construim în loc un pod pietonal și velo

Primăria Timișoara are în derulare proiectul privind reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență.

Pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei.

În urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție, spune primarul Dominic Fritz.

Construim un pod pietonal și velo pe Bega, în locul actualei pasarele Gelu-Crizantemelor. Am început demolarea actualei pasarele, rampele de acces au fost deja îndepărtate. Cu ajutorul unor macarale de mare tonaj vom susține podul în timpul operațiunilor de dezmembrare. Transportul naval este restricționat în următoarele săptămâni, cât durează această etapă. Apoi, urmează construirea unui nou pod, lucrări estimate să se finalizeze în acest an. Noul pod va avea acces ușor pentru bicicliști, familii cu cărucior sau persoane cu mobilitate redusă ori dizabilități locomotorii. De asemenea, când vom ieși la plimbare pe promenadă seara, ne vom putea bucura de iluminatul arhitectural al podului“, a declarat Dominic Fritz.

Valoarea investiției este de 10.766.099,78 lei (fără TVA).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole