Dominic Fritz a inaugurat biroul de reabilitare din Piața Traian

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a redeschis biroul de reabilitare din Piața Traian, în care activa programul Guvernului Germaniei pentru revitalizarea cartierelor istorice.

“De ieri, biroul de reabilitare din Piața Traian e din nou deschis! Locul pe care mulți timișoreni – proprietari de clădiri istorice – îl cunosc încă din perioada în care la Timișoara activa programul Guvernului Germaniei pentru revitalizarea cartierelor istorice, a început o nouă viață. Închis în urmă cu câțiva ani de fosta administrație, acum îl punem la dispoziția proprietarilor de  apartamente în clădiri istorice pentru a fi sprijiniți, ghidați și consiliați pentru a accesa programul municipal de susținere a reabilitării clădirilor monument din Timișoara“, a declarat Dominic Fritz.

Consiliere și consultanță – gratuit

“Din iunie, noul program de finanțare a lucrărilor de reabilitare a clădirilor istorice este funcțional. Acum, aducem o nouă componentă programului, cea de consiliere și consultanță care se va desfășura gratuit cu sprijinul specialiștilor care lucrează aici. Echipa este coordonată de arhitecta Roxana Pătrulescu, unul din specialiștii locali formați în cadrul programului de consultanță finanțat la Timișoara de Guvernul Germaniei și cu o mare experiență în domeniul reabilitării clădirilor de patrimoniu.  Ieri, înainte de închiderea programului cu publicul am fost acolo și am vorbit cu colegii mei care se ocupă de acest program. Am împărtășit speranța ca locul să devină mai mult decât unul de consiliere și sprijin pentru proprietarii de clădiri istorice, să fie un spațiu pentru întâlniri și schimburi de idei cu cei care își doresc revitalizarea vechilor cartiere ale orașului. Colegii mei de la Biroul reabilitare cartiere istorice și monumente vă așteaptă pe strada Ștefan cel Mare nr. 2. Îi puteți contacta și la numerele de telefon 0752.224.171 și 0374.555.160, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00 sau prin e-mail: reabilitare.monumente@primariatm.ro“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole