Direcția Agricolă Timiș, firmă de marketing pentru firmele private – un exemplu, controlul la o fabrică de pâine din Dumbrăvița

Direcția Județeană de Agricultură Timiș s-a transformat în firmă de PR pentru diverse firme.

Ultimul exemplu este un așa zis control la o fabrică de pâine și produse de panificație din Dumbrăvița, cu scopul a fost verificarea iodarea universală a sării.

“Împreuna cu colega desemnată DAJ TIMIȘ pe industria alimentară am desfășurat inspecția la o fabrică de producție a pâinii și a produselor de panificație  din  Loc. Dumbrăvița. Inspecția a constat în respectarea prevederilor HG 1904/2006 pentru modificarea HG 568/2002, privind iodarea universală a sării destinate consumului uman, hranei pentru animale și de utilizare în industria alimentară de către operatorii economici care desfășoară activitate de producție în domeniul fabricării pâinii și a produselor de panificație, se arată într-o comunicare publică a directorului DAJ Timiș, Codruț Călin Ancheș.

Acesta însă nu precizează concluziile controlului, ci descrie în amănunt procesul tehnologic al societății private, precum o firmă de marketing.

“Fabrica  are o capacitate de producție  de 24t/24 ore și produce panificație de tip corn (80-100 g), pâine forma franzelă sau ovală (300-1000 g), din făină albă, intermediară, neagra, integrală, multi-cereale, Graham sau secara, cu cartofi, cu dozare de seminte în interior. Pe lângă faptul ca făina integrală are un conținut scăzut în zaharuri și un conținut ridicat de fibre, are și alte principii nutritive care o fac net superioara față de făina albă din punct de vedere nutrițional. Linia tehnologică automatizată le permite să scoată produse salubre, deoarece nici semifabricatul și nici produsul finit nu este atins de mâna omului, produsele sunt cît se poate de sigure din punct de vedere sanitar. Procesul tehnologic complet automatizat si computerizat permite controlul strict al rețetelor, proceselor tehnologice și în final a calității produselor. De la dozarea materiilor prime pana la produsul final (proaspăt sau ambalat), acesta nu este atins de operatorul uman, ceea ce permite garantarea igienei produsului. Existenta laboratorului propriu de analiză le permite verificarea fiecărui lot de produs finit, prin munca unei echipe specializate. Produsele se pot livra ca pâine proaspătă nefeliată  sau pâine feliată ambalată la pungă“, mai arată directorul DAJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole