Dezastru pe șoselele din Timiș. Șoferițe și șoferi fără permis de conducere, bețivi și mașini neînmatriculate

Polițiștii timișeni au lăsat puțin deoparte controalele la măsurile de protecție anti-Covid și au mai verificat șoferii. Au găsit șoferițe și tineri șoferi fără permis de conducere, dar și bețivi. Toți s-au ales cu dosare penale.

Vineri, în jurul orei 17:50, polițiștii din Sânnicolau Mare au depistat, pe strada Republicii, o tânără de 22 de ani, care ar fi condus un autoturism, implicat într-un accident cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit faptul că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, a reieșit faptul că mașina aparținea unei alte tinere, în vârstă de 20 de ani, care ar fi încredințat autoturismul celei de 22 de ani, știind că aceasta nu ar deține permis de conducere. Pe numele tinerei, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar pe numele proprietarei autoturismului a fost întocmit dosar penal pentru „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice”.

Tot vineri, dar în jurul orei 19:20, polițiștii din Buziaș au depistat, pe strada Avram Iancu, un bărbat, în vârstă de 69 de ani, care conducea sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În aceeași zi, în jurul orei 23:00, polițiștii din Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget au oprit pentru control, în comuna Pietroasa, o mașină condusă de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu este înmatriculat pentru circulația pe drumurile publice. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, în jurul orei 23:15, polițiștii din Timișoara au depistat, în localitatea Izvin un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care-și conducea mașina beat bine. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole