Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: am depus moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ligia Deca – cerem creșterea imediată a salariilor și alocarea a 6% din PIB pentru educaţie

Parlamentari USR şi Forţa Dreptei au depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă ”Îndrăznesc să susţin educaţia”.

Semnatarii cer creşterea imediată a salariilor profesorilor, dar şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, începând de anul viitor.

Parlamentarii din Forţa Dreptei şi din USR au depus astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă cu titlul «Îndrăznesc să susţin educaţia», în contextul grevei şi protestelor cadrelor didactice. Cele două partide au solicitat majorităţii parlamentare adoptarea moţiunii şi satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice”, anunţă, deputatul Forţa Dreptei Timiș, Claudiu Chira, într-un comunicat de presă.

Semnatarii moţiunii afirmă că ”România se află într-una dintre cele mai serioase crize sociale din ulimii 18 ani”.

Sute de mii de cadre didactice şi persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ se află în grevă din data de 22 mai. Această grevă nu a apărut de nicăieri. S-au transmis nenumărate semnale de avertisment Guvernului cu privire la subfinanţarea cronică a Educaţiei şi salariile total neatractive ale profesorilor. Subfinanţarea educaţiei a condus la rezultate dezastruoase pentru România”, afirmă parlamentarii.

Aceştia cer ”luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul naţional / 6% din PIB”.

De asemenea, solicită ”creşterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului «salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic»”.

Sindicaliştii din Educaţie sunt în cea de-a treia săptămână de grevă, iar deocamdată nu există date cu privire la momentul în care se va încheia conflictul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole