Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: a fost votată noua Lege a Tinerilor

Camera Deputaților a adoptat astăzi noua Legea Tinerilor.

Potrivit deputatului Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira, cel puțin 25% din finanțarea pentru tineret la nivelul județului va fi folosită pentru tinerii din mediul rural, astfel încât aceștia să nu mai fie ocoliți.

“Prin noua Lege a Tinerilor, Statul recunoaște importanța comunicării constructive și a participării tinerilor în procesul decizional, sprijinindu-le“, a declarat Claudiu Chira.

“Transmitem aprecierea noastră către toți cei implicați care ne-au susținut și, în special, către dl. deputat de Timiș, Claudiu-Martin Chira care și-a însușit toate amendamentele propuse de Fundația Națională pentru Tineret, ANOSR, Consiliul Tineretului din România, deblocând astfel accesul inițiativelor noastre către votul comisiei și plenului“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Potrivit legii, tinerii care sunt la primul loc de muncă au scutirea taxelor pe venit pe primul an la acel loc de muncă, discriminarea tinerilor pe orice criteriu, de gen, apartenență etnică sau socială, orientare sexuală, devine ilegală; consultările cu organizațiile naționale de tineri devin obligatorii pentru legile care îi privesc iar la nivel local se înființează consilii consultative ale tinerilor, cel puțin 50% din infrastructura dedicată activităților pentru tineri trebuie să își păstreze destinația. În cazul înstrăinării acesteia sau schimbării destinației pentru mai mult de șase luni, o altă infrastructură similară trebuie pusă la dispoziția tinerilor în aceeași localitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole