Culturi de cannabis descoperite în Timiș și Caras-Severin. La percheziții a fost găsit și un pistol

La data de 26.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraş – Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare, pe raza județelor Timiș și Caras-Severin, într-o cauză vizând săvârşirea de catre mai multi suspecţi a infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză, a fost identificată o cultură de cannabis out-door, 300 de grame de fragmente vegetale uscate, pregătite pentru distribuire, instrumente folosite la prepararea dozelor, precum și un pistol.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre suspecţi, a cultivat droguri de risc pentru consum propriu precum și în scopul distribuirii acestora.

În vederea realizării activității infracționale suspectul şi-a procurat instrumentele necesare din mediul online, procedând ulterior la cultivarea drogurilor, activitate care s-a realizat la domiciliul său, într-o comună din județul Timiș, unde acesta și-a amenajat un adevărat ”laborator”.

Distribuirea drogurilor s-a realizat atât pe raza județului Timiș cât și pe raza județului Caras-Severin, fie în mod direct, fie prin intermediari, de asemenea consumatori de droguri, contra unor sume de bani.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş – Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 6 suspecţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Gruparea Mobilă de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole