Construcția centrului de legume-fructe al județului Timiș este blocată, anunță fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra

Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, acuză actuala administrați liberală de la județ că a blocat unul dintre cele mai importante proiecte ale județului – Centrul de legume-fructe de la Tomnatic.

“Nevoia de depozite şi linii de procesare este uriașă în agricultura noastră și Timișul riscă să piardă proiectul centrului de legume-fructe de la Tomnatic De la semnarea contractului cu firma care va realiza centrul de legume-fructe din localitatea Tomnatic, nu s-a mai întâmplat nimic palpabil cu acest proiect. Îl readuc în atenție pentru că, începând din octombrie 2020, când a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lui au început să curgă cele 23 de luni și lucrurile încă stagnează. Nici în momentul de față nu s-a reușit să se obțină avizele necesare pentru autorizația de construcție!”, susține Călin Dobra.

Nevoia de centre de depozitare este uriașă

“Readuc în atenția conducerii CJ Timiș acest proiect pilot pentru județul nostru pentru că ne aflăm din nou într-o perioadă bună pentru o anumită parte a producției agricole din zonă și nu avem ce să facem cu ea. Legumele și fructele se strică și munca agricultorilor se duce pe apa sâmbetei. Avem în momentul de față capacitatea la nivel național să stocăm doar aproximativ 200.000 de tone de legume și fructe și noi producem anual circa 4 milioane de tone. Noi, județul Timiș, putem să ne mișcăm mai repede decât restul și să realizăm acest centru de stocare și procesare. Îl avem pe tavă și ne batem joc de el!”, a mai spus fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole