Consilierul local USR, Răzvan Negrișanu: Primăria și CJ Timiș, să devină parteneri pentru parcarea din apropierea Pieței Operei

Consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, consideră că Primăria Timișoara și CJ Timiș ar trebui să devină parteneri pentru parcarea din apropierea Pieței Operei.

Comentariile voastre la postarea mea despre terenul pe strada Sfântul Ioan, vis a vis de hotel Timișoara, mi-au dat o idee pe care azi am și propus-o, cu succes, colegilor din Consiliul Local și Primărie. În loc să ne disputăm terenul noi, Timișoara și Consiliul Județean (CJ), mai bine devenim parteneri si facem demersurile administrative împreună pentru parcarea din apropierea Pieței Operei, punând la comun cele două părți: 4.845 m2 ai Consiliului Județean și 584m2 ai Primăriei.  În felul acesta, Primăria va avea un cuvânt de spus în privința proiectului. Dacă totul merge bine în această cooperare, procedurile birocratice vor fi mai rapide, iar șansele de a avea repede o nouă parcare în centru implicit mai mari.  Viceprimarul Cosmin Tabără, președintele comisiei de negociere cu CJ, va pune pe hârtie propunerea și o va transmite către Alin Nica. Dacă răspunsul va fi favorabil, vom debloca această situație și putem începe negocierile cu CJ“, a declarat Răzvan Negrișanu.

Șeful PNL al administrației incompetente a CJ Timiș Alin Nica din Dudești, l-a invitat pe primarul Dominic Fritz la o ședință de plen a CJT pe tema parcării.

Astăzi i-am adresat primarului Dominic Fritz o invitație scrisă pentru a participa la plenul Consiliului Județean Timiș. Aș fi vrut să fie o ocazie fericită, însă, din păcate, motivul este legat de tergiversarea proiectului parcării supraetajate din centrul Timișoarei. Construirea a 400 de locuri de parcare la 1 minut de mers pe jos de Piața Operei este unul dintre principalele proiecte de dezvoltare ale Timișoarei, investiție derulată integral de Consiliul Județean Timiș. De aceea, astăzi, pe lângă invitația la plen, i-am solicitat primarului Dominic Fritz, oficial, printr-o adresă scrisă, să își asume public și transparent poziția față de viitoarea parcare supraetajată din centrul municipiului. Dacă declarațiile lui verbale sunt adevărate și continuă să afirme că parcarea este binevenită și necesară, îi solicit să inițieze un proiect de hotărâre prin care cei 583 mp ai Primăriei să fie alipiți celor 4845 mp ai Consiliului Județean și continuăm documentația pentru parcarea de 436 de locuri“, a spus Alin Nica din Dudeștii Noi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole