Consilierul local PSD, Radu Țoancă: abonații Colterm vor avea o creștere de 2,7 ori a prețului la factura directă, de la 240 de lei la 644 de lei

Consilierul local PSD Radu Țoancă, spune că scumpirea gigacaloriei este peste pragul de suportabilitate a multor timișoreni și va propune unele măsuri de reducere a costurilor.

“Abonații Colterm vor plăti la iarnă facturi triple pentru caldurâ și apă caldă. Pe ordinea de zi a plenului de marți va fi introdus un proiect de hotărâre privind stabilirea noului preț la gigacalorie. Acesta va crește de la 480 de lei la 851 de lei. Dramatică și peste pragul de suportabilitate a multor timișoreni prizonieri ai sistemului de încălzire centralizat este creșterea de 2,7 ori a prețului la factura directă, de la 240 de lei la 644 de lei! Subvenția acordată de la bugetul local scade de la 240 de lei la 207 lei!“, spune Radu Țoancă.

Propuneri de diminuare a prețului

“Dacă luni se va găsi o soluție financiară și un furnizor de gaz și nu se va opri căldura și apa caldă în Timișoara, populația și ceilalți consumatori racordați la Colterm (creșe, gradinițe, școli, spitale, alte instituții publice) vor mai avea un mare hop lunar de trecut: factura triplată – ceea ce va duce la pauperizarea multor familii din Timișoara și la debranșări masive, pe motiv de neplată. Vom propune ca înaintea plenului să se convoace o ședință AGA Colterm de urgență pentru discutarea acestui nou preț, unde vom propune măsuri de diminuare a sumei de 644 de lei. În paralel, este nevoie de urgentarea aprobării la București a demersurilor legislative ale PSD de plafonare a prețului la gaze naturale și de reducerea TVA la energie de la 19 la 5 la sută!“, a mai precizat consilierul local PSD.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole