Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, vrea buticuri în școli. Se plânge că acum sunt închise

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, lansează periodic în spațiul public diferite teme de actualitate sau altele expirate și reîncălzite, în speranța proprie că nu va mai ajunge în situația pe care trăit-o în administrația județeană când a fost nevoită să voteze împotriva propriului buget, o situație care seamănă izbitor cu actualul comportament politic al viceprimarului Cosmin Tabără.

Roxana Iliescu a descoperit, recent, cu stupefacție, că lipsesc buticurile din școli și cum sistemul de educație nu poate funcționa fără aparatele de cafea sau cele de cornuri cu E-uri, iar patronii care le dețineau au devenit nervoși că nu mai controlează piața, s-a gândit să ridice problema la nivel public.

“La momentul actual, NU există posibilitatea închirierii diferitelor spații disponibile din incinta unităților de înățământ preuniversitar de stat din Timișoara. A existat această posibilitate până în mai, anul curent, moment la care a fost adoptată Hotărârea nr. 171 din 11.05.2021, privind constituirea Comisiei de analiză a spațiilor temporar disponibile situate în imobilele instituțiilor școlare și medicale aflate în proprietatea publică a Mun. Timișoara, hotărâre care prin art. 3 revocă Hotărârea Consiliului Local nr. 387/01.08.2014 în baza căreia unitățile de învățământ puteau să închirieze diverse spații la anumite tarife. Comisia au constiuit-o, însă de noua metodologie de închiriere și de stabilirea noilor tarife NU le-a mai păsat în ultimele 5 luni“, spune Roxana Iliescu.

PHCL privind aprobarea unei noi metodologii de închiriere

“Prin urmare, în cursul zilei de astăzi(n.r ieri) am făcut un prim pas în vederea promovării unui Proiect de Hotărâre privind aprobarea unei noi metodologii de închiriere și stabilirea noilor tarife minime la care școlile pot închiria diverse spații. Cred că este foarte important ca în cel mai scurt timp să dăm posibilitatea școlilor să-și asigure în acest mod, prin închirierea spațiilor disponibile, o sursă de venit importantă, cu care pot sa-și mai acopere din nevoile pe care le au, nevoi pe care primăria spune că nu are bani să le rezolve și care, ca întotdeauna, cad în sarcina și buzunarul părinților. PS prin spații disponibile ale unităților de învățământ preuniversitar de stat se înțelege: clădiri sau părți ale acestora, săli de clasă, laboratoare, ateliere, cantine, inclusiv dotările aferente, construcțiile demontabile (garaje/tonete), săli de sport și alte suprafețe din interiorul clădirilor care, în anumite perioade, sau în totalitatea timpului de funcționare, nu sunt folosite în procesul instructiv- educativ. PS2 față de anii precedenți, nu am mai luat în considerare în prezentul proiect curțile și terenurile de sport din aer liber aflate în incinta unităților de învățământ, pentru că, la momentul actual, este în lucru un alt proiect la care am contribuit ca coinițiator, respectiv Proiectul de Hotărâre “Deschideți curțile școlilor”, care vizează asigurarea accesului gratuit al elevilor în curțile și terenurile de sport din aer liber aflate în incinta unităților de învățământ“, menționează consilierul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole