Consilierul local PNL, Dan Diaconu, critică conducerea primăriei pentru asfaltarea din fața Liceul “Carmen Sylva”

Fostul viceprimar al Timișoarei, Dan Diaconu, spune că  avizului Direcției de Cultură spune că “se descurajează utilizarea asfaltului pe aceste străzi”.

“Atat ati stiut sa faceti, atat ati facut. Atat merita un monument istoric de importanta nationala ca Liceul “Carmen Sylva”. Atat va merita si Liceul C.D. Loga si celelalte cladiri iconice de pe strada. Asta in ciuda avizului Directiei de Cultura, care acum pare ca nu mai conteaza si care spune explicit: “se descurajeaza utilizarea asfaltului pe aceste strazi”. Cum stam cu aplicarea asfaltului pana in peretele unei cladiri cu o vechime de peste 100 de ani?“, susține Dan Diaconu.

Conducerea primăriei ține la sertar proiectul de reabilitare a fațadelor

“Apropos de “Carmen Sylva”, cat va mai permiteti sa tineti la sertar proiectul de reabilitare a fatadelor si tamplariei si eficientizare energetica, cu alte cuvinte cat veti mai tine copiii in frig si monumentul in degradare? Stiu ca nu reusiti nimic semnificativ nou, dar ce va costa sa faceti macar proiectele ce v-au fost servite pe tava. Sunt cateva sute, totusi. Asta e mult clamata grija pentru patrimoniu?“, precizează Fostul viceprimar al Timișoarei

Cum se va recepționa această lucrare?

“Pentru că am observat că povestea cu am „reparat” ține pentru unii. Aceste lucrări sunt autorizate cu PAVAJ prin A.C. 1288-1291/2019, completate de Avizul 130/2018 al Directiei de Cultura si Patrimoniu si consfintite de procesul verbal de constatare 15234/2020 al Inspectoratului de Stat in Constructii. Si totusi cum veti receptiona aceasta lucrare?“, completează Dan Diaconu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole