Concert „Poli 100” – Orchestra Filarmonicii Banatul & Noi din Banat

La 93 de ani de la „mutarea” echipei pe arena din apropierea kilometrului zero al Timișoarei, Sport21 ne dă întâlnire pe 24 octombrie, la 19:21, pentru Concert „Poli 100” – Orchestra Filarmonicii Banatul & Noi din Banat, să marcăm, așa cum se cuvine la cei 100 de ani de fotbal în alb-violet, informează Timișoara 2023.

La 23 martie 1922, întâiul președinte al Societății Sportive, inginerul Victor Vlad, îi trimite o cerere rectorului Victor Vâlcovici. „Sportivii” cer cedarea unui teren de „120m / 180m”, pe care să fie amenajată o bază sportivă, cu toate facilitățile de rigoare. Locația aleasă avea să fie cea pe care există și acum stadionul „Știința”. Deja o echipă consacrată, mai cu seamă pe plan local, unde a înfrânt numele importante ale vremii și s-a luat chiar la trântă cu marele Chinezul, Politehnica Timișoara se mută în curtea din spatele „Mecanicii” în 1928.

Stadionul cunoscut inițial sub numele „Politehnica”, iar în perioada comunistă drept „23 August”, a fost terenul propriu al echipei studențești vreme de 35 de ani, până în vara anului 1963, atunci când s-a dat în folosință mult mai încăpătorul „1 Mai”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole